Sbohem, poškozené vlasy

Kategorie: Účesy a vlasy

Mojekrasa

Můžete mít sebelepší střih, ale pokud vaše vlasy nevypadají zdravě, stejně se svým vzhledem nebudete spokojena. Připomínají-li vysušenou slámu bez lesku, jsou nepoddajné, lámou se a mají roztřepené konečky, přišel čas zakročit a změnit své návyky.

Každý vlas se skládá z různých typů tzv. disulfidových vazeb mezi jednotlivými vlákny, které jsou tvořeny hlavně keratinovými proteiny a cysteiny. Díky nim jsou vlasy pevné, pružné, krásně hladké a lesklé. Tyto vazby jsou sice poměrně odolné, ale samozřejmě nevydrží všechno. Vlivem špatného zacházení se mohou začít rozpadat. Keratinu ubývá, vlasová struktura se hroutí a vlasy se třepí, lámou a jsou vysušené. Jejich největším nepřítelem jsou chemické zásahy, jako je zesvětlování, odbarvování ale také časté a nešetrné barvení. Tím ale výčet škodlivých vlivů zdaleka nekončí. Důvodem je také například hrubé zacházení při česání, sušení, žehlení a kulmování a další faktory. Vrátit poškozeným vlasům jejich krásu je možné jedině díky správné péči.

Revoluce v regeneraci

Limity v péči o vlasy se neustále posunují a co platilo dříve, je nyní minulostí. Pokud si chcete na vlastní kůži vyzkoušet doslova revoluční regenerační ošetření a posunout kvalitu vlasů na nejvyšší možnou úroveň, zaměřte pozornost na revoluční plex receptury. Jde o nejnovější trendy péče o vlasy v salonech a profesionální patentovanou technologii, která doslova zázračným způsobem regeneruje vlasy, a zároveň je dokáže ochránit proti poškození. Její podstatou je, že obnovuje poškozené disulfidové vazby ve vlasech a zlepšuje tak jejich kvalitu. Zároveň působí jako dlouhotrvající ochrana před možným poškozením. Kadeřníci ji používají zejména při melírování, odbarvování a barvení vlasů. Díky této receptuře si tak můžete dopřát světlejší odstíny, aniž by byly vaše vlasy zničené. Produkty s plex technologií jsou ale perfektním pomocníkem pro regeneraci i v případě, že barvu neměníte, ale máte je poškozené, ať už v důsledku nešetrného zacházení nebo třeba kvůli stylingu a přejete si vrátit jim krásu a zdraví. Pokud vás tato regenerační technologie zaujala a chcete ji vyzkoušet, prozatím je to možné pouze v kadeřnických salonech.

Studujte složení

Ačkoli jsou PLEX technologie doslova regeneračním zázrakem, nepodceňujte vhodnou každodenní péči a výběr vhodné vlasové kosmetiky. Vždy si důkladně prostudujte složení a sáhněte po produktech, které obsahují zejména keratin a panthenol. Teď v zimě oceníte například novinku značky Gliss Kur Winter Repair. Po mytí nezapomínejte používat kondi­cionér či balzám, který uzavře povrch vlasu a ochrání jej před dalším poškozováním. Suchým vlasům prospěje také pravidelná regenerační péče v podobě masek a zábalů. Na výběr je celá řada těchto produktů, ať už jde o hutné krémové masky nebo lehké regenerační kúry ve spreji. Dopřejte si je minimálně jednou, ideálně dvakrát týdně. Sáhnout můžete také po vlasových olejích. Tyto přípravky uhladí poškozenou vlasovou kutikulu a vlasy tak budou krásně poddajné a zářivé. Nevíte, jak přesně používat vlasový olej? Zkuste přidat jednoduše pár kapek tohoto přípravku ke svému šamponu nebo vpracujte olej do konečků ještě vlhkých vlasů. Tak zůstanou krásně poddajné a zářivé.

Šetrné zacházení

Pokud chcete vrátit své vlasy zpět do kondice, musíte je přestat hlavně ničit. Zapomeňte proto na používání tepelných nástrojů jako jsou žehličky a kulmy. Pokud opravdu musíte použít fén, nastavte ho na nižší teplotu. Nevhodné je také po umytí vlasy prudce třít ručníkem, ideálním způsobem je pomocí ručníku vymačkat vodu a nechat přirozeně uschnout.

Hledáte kadeřníka ve Vašem okolí? Vyberte si z těch nejlepších kadeřnictví ve Vašem městě.

Komentáře