Schwarzkopf Professional podporuje mladé kadeřníky!

Kategorie: Pro odborníky

Mojekrasa

Mezinárodní projekt Shaping Futures CZ&SK 2016 pomáhá mladé generaci uspět na trhu práce. Pod vedením špičkových kadeřníků se účastníci projektu seznámili s praktickými základy řemesla a vyzkoušeli si na vlastní kůži nejnovější trendy. Shaping Futures je mezinárodní projekt Schwarzkopf Professional, který si klade za cíl vychovávat mladou generaci kadeřníků a umožnit jim tak jednodušší start v jejich kariéře. Letos se projekt poprvé uskutečnil také pro účastníky z České i Slovenské republiky.

„Účastníky projektu jsme si vybrali z posledních ročníků SOU, abychom jim pomohli zvýšit možnosti uplatnění na pracovním trhu. V průběhu 14 dnů si mohli pod vedením špičkových kadeřníků vyzkoušet nejnovější trendy ze všech oblastí kadeřnického oboru, např. nejnovější trendy v pánském střihu a stylingu, základy barvení či melírování, apod. Kadeřníci se do akce zapojili bez nároku na honorář. Akci plánujeme opakovat jednou ročně,“ uvedl Jaroslav Ďurkovský ze společnosti Schwarzkopf Proffesional.

Koncept projektu je založený na myšlence dát dospívajícím dětem šanci se vzdělávat v oblasti kadeřnictví, probudit v nich nadšení a pomoci jim nastartovat vlastní kariéru.

Vzdělávání probíhá formou seminářů, kde děti školí profesionálové a hvězdy svého oboru z řad TOP klientů, technologů nebo ambasadorů Schwarzkopf Professional jako jsou Honza Hlaváček a Martin Loužecký (Hairthusiasts), Lea Trabaková (salon Michal Zapoměl), Pavlína Fulínová (Toni&Guy), Romana Topinková (Glowtrix), Karolína Kadlecová (Studio K), Romana Fröhlichová (Studio Eternity), Jan Žyla (Kadeřnictví HB).

Snadnější rezervace na salony-krasy.cz díky novému rezervačnímu systému

Na mladé kadeřníky kromě 2 týdnů intenzivního školení čekala profesionální výbava od Schwarzkopf Professional v hodnotě 5000 Kč. Slavnostním zakončením projektu byla prezentace jejich vlastní práce před profesionály a možnost představit se tak majitelům partnerských salonů Schwarzkopf Professional.

Na akci jsme vyzpovídali zkušeného školitele a vítěze Kadeřníka roku 2015 v kategorii Cena tisku ČR, Honzu Hlaváčka z Hairthusiasts. V rámci projektu se věnoval zajímavému tématu nejnovějších trendů ve střihu a úpravě pánských účesů.

Co tedy český muž nosí? A jak o sebe pečuje?

„Žhavým trendem je tzv. undercut, neboli podstřih, který byl trendy i v minulé sezóně. Rozdíl je v tom, že dříve byly trendy vlasy sčesané dozadu nebo do boku. Dnes je IN spíše přirozený přechod, jednotlivé části účesu se propojují a v podstatě charakter podstřihu ztrácí. Účes je tak více variabilní, vlasy se nechávají rozpuštěné, zvlněné a mohou padat volně do obličeje. Nosí se na libovolnou stranu a dá se libovolně stylovat. Nicméně péči vyžaduje a kadeřník by měl vědět, zda je muž ochoten úpravě účesu čas věnovat. Zmiňovaný střih je totiž předurčený k tomu účes tvarovat,“ uvádí Honza Hlaváček.

A jak o sebe čeští muži pečují?

„Průměrný český muž je ochoten trávit úpravou vlasů cca 5 minut. Za tuto dobu by měl styling v pohodě zvládnout. Co se týká barvy – osobně u mužů preferuji přirozenou barvu vlasů. Nicméně pokud jsou vlasy delší, muži mají rádi jemné zesvětlení, tzv. SunKiss, neboli polibek slunce. Vlasy vypadají přirozeně vyšisované, jakoby muž trávil několik měsíců na slunci,“ doplňuje Honza.

Čtěte také:

Kadeřníci si pochvalují online rezervace. Šetří jim čas a zaplní se termíny, které předtím zůstaly neobsazené

Fotografie

Komentáře