Shellac a Gel lak - rozeznáte je?

Kategorie: Nehty a ruce

Mojekrasa

Shellac a Gel lak jsou dvě nejoblíbenější manikúry, které jsou dnes k dispozici v nehtových salonech. Ale jaký je mezi nimi rozdíl?

Shellac je obchodní název pro typ laku na nehty, který je kombinací základního laku, barevného laku a vrchního laku. Nanáší se stejně jako běžný lak na nehty, rozdíl je však v tom, že vytvrzuje pod UV nebo LED světlem. Proces vytvrzování lak zpevňuje a pomáhá mu vydržet až dva týdny. Shellac nabízí neuvěřitelně lesklý povrch a je odolnější proti oděru než běžné laky na nehty.

Gel lak je na druhé straně druh laku na nehty, který se nanáší podobným způsobem jako shellac. Má však hustší složení a je třeba jej nanášet řidší. Musí být také vytvrzen UV nebo LED světlem. Proces vytvrzování napomáhá tomu, že lak je odolnější proti třískám a odolnější než běžný lak na nehty. Gel lak také nabízí lesklý povrch, ale obvykle vydrží o něco déle než shellac, až tři týdny.

Hlavní rozdíl mezi shellacem a gelovým lakem je ten, že shellac je tenčí a vytvrzuje se rychleji, zatímco gel lak je hustší a jeho vytvrzení trvá o něco déle.

Oba typy laků nabízejí lesklý povrch a dlouhotrvající výsledky, ale gel lak má tendenci vydržet o něco déle. Oba typy laků se také snadno nanášejí a odstraňují, ale odstranění gelového laku může vyžadovat trochu více úsilí a času v závislosti na značce.

Jaký typ manikúry byste si tedy měli vybrat pro příští návštěvu salonu?

Vše záleží na vašich preferencích a na tom, kolik času budete péči o nehty věnovat. Pokud hledáte rychlou manikúru, která vydrží až dva týdny, pak je shellac skvělou volbou. Pokud hledáte dlouhotrvající manikúru, která vydrží až tři týdny, pak je gel lak lepší volbou.

Komentáře