Šik cestovatelé – průvodce výběrem dokonale stylového cestovního kufru

Kategorie: Styl

Mojekrasa

Pokud jste cestovatelé tělem i duší, určitě se ve vaší skříni neztratí kvalitní a zároveň trendy cestovatelský kufr. Že nevíte, podle jakých parametrů ho vybírat? Nevadí! My vám to totiž na následujících řádcích rádi prozradíme. Cestovatelský kufr by měl splňovat mnoho náležitostí. Pojďte si pro inspiraci!

Jak vybrat správnou velikost cestovního kufru?

Správně zvolená velikost cestovního kufru je zcela zásadní faktor. Nejdříve si musíte uvědomit, jak často cestujete, na jak dlouhé období zpravidla cestujete a také to, do jakého prostředí nejčastěji odjíždíte. Po zodpovězení těchto otázek budete mít nejspíše jasno. Jestliže např. často létáte letadlem na kratší pobyty, rozhodně se ve vašem šatníku neztratí cestovatelský příruční kufr. Kufříky v menší velikosti mají tu výhodu, že si je můžete vzít s sebou na palubu letadla. Nebudete se tedy zdržovat odbavováním kufru, což je velká výhoda. Pravidelní cestovatelé nám dají jistě zapravdu. Na týdenní pobyty se pak perfektně hodí střední cestovatelský kufr. Ten je totiž dostatečně velký na to, aby pojmul nejen základní oblečení, ale také osušky, převlečení a kosmetiku či nejrůznější knihy apod.. Na delší cestovatelské pobyty pak oceníte velký kufr. Ten by měl být vyroben z kvalitního materiálu, aby zátěž uvnitř dobře zvládl. Zejména kufrům ve větších velikostech by neměla chybět pojízdná kolečka a praktické madlo. Mezi další nezbytnosti patří u cestovatelských kufrů zámek či úchytka na vaši vizitku s adresou. Tyto prvky oceníte zejména tehdy, když se váš kufr někde zatoulá. Kvalitní značkový cestovní kufr má většinou všechny výše zmíněné doplňky. Jistě si tak v nabídce oblíbených výrobců vyberete kousek podle svého gusta i vy!

Jaký design bude slušet vašemu cestovnímu kufru v roce 2024?

Chcete-li se s cestovatelským kufrem blýsknout, můžete letos vsadit na zavazadlo v přírodních nebo v pastelových barevných tónech. Modrý, hnědý i krémový kousek tak bude v letošní sezóně dobrou volbou. Vsadit pak můžete samozřejmě i na černou klasiku. Černá je totiž barva univerzální, která z módy nevychází. Tento kufr pak lehce sladíte i do pestrobarevných outfitů nebo do outfitů se vzory a s motivy. In budou letos ty abstraktní nebo zvířecí. Vzory a motivy se mohou objevit také na vašem zavazadle. Tady ale pozor!

K vzorovanému kufru či ke kufru v pestrobarevném provedení zvolte spíše decentní jednobarevné oblečení. Kufr je totiž stále módní doplněk a v módě platí pravidlo, které říká, že méně znamená mnohdy více. Příliš vzorů a motivů v jednom outfitu by mohlo působit nesourodě až chaoticky. A přesně tomu se chceme vyvarovat. K proužkovému duhovému kufru tak zvolte např. už jen minimalistické černé legíny s vyšším pasem a oversized mikinu s kapucí v tmavě modré barvě.

Jaké dekorativní prvky na cestovním kufru budou in v letošním roce?

Letos neuděláte chybu s cestovním kufrem se stříbrnými nebo se zlatými dekorativními prvky. Tyto detaily pak můžete vkusně sladit např. se svými třpytivými šperky, jako jsou hodinky, prsteny či náramky. Pro milovníky extravagance jsou na trhu k dispozici cestovní zavazadla s potiskem. Ten může mít mnoho podob. Tady je třeba se řídit vlastním stylem a vkusem. Malé i větší logo na kufru však může udělat spoustu parády, tak se toho nebojte. Kožené kufry budou vždy sázkou na jistotu.

Fotografie

Komentáře