Soutěž Kadeřník roku zná svého vítěze

Kategorie: Kadeřník roku

Mojekrasa

V pražském Foru Karlín proběhlo v sobotu 16. dubna 2016 vyhlášení výsledků nezávislé kadeřnické soutěže Czech and Slovak Hairdressing Awards, která již čtrnáctým rokem probíhá za podpory Schwarzkopf Professional, divize profesionální vlasové kosmetiky společnosti Henkel. Titul Kadeřník roku 2015 (Hairdresser of the Year) získala Misha Čadková ze salonu MISHA/hair studio.

Slavnostní Galavečer se již tradičně nesl v duchu předávání „kadeřnických Oscarů“. Hosté u kulatých stolů měli možnost sledovat představení vlasových trendů Essential Looks na jaro/léto 2016 od Schwarzkopf Professional s názvem MADE TO CREATE. Vlasová show v podání týmu technologů vedených mezinárodním školitelem Tiborem Priklerem hýřila barvami a technickou propracovaností jednotlivých účesů. Jan Balcařík, loňský vítěz Kadeřníka roku, vystoupil s dynamickou show pod názvem BACKROUND, která se nesla v duchu moderních Fashion weeků.

Letošní ročník se konal po dvou letech a vysoké číslo odevzdaných přihlášek do soutěže potvrzuje, že tento nastolený trend se osvědčuje. Zároveň všechny lístky na galavečer byly vyprodané, což velký zájem kadeřníků jen potvrzuje.

Snadnější rezervace na salony-krasy.cz díky novému rezervačnímu systému

Nezávislá porota složená z českých i mezinárodních kadeřníků a zástupců módního průmyslu přidělila hlavní titul Kadeřník roku 2015 Mishe Čadkové ze salonu MISHA/hair studio. Zajímavostí je, že právě soutěžní kolekce Mishy Čadkové byla úplně prvním odevzdaným setem, který získal číslo 001.

Letošní ročník byl na vítěze velmi pestrý, po dlouhé době se v každé odborné kategorii objevilo jiné jméno. V kategorii Dámský komerční účes Praha zvítězila Misha Čadková, která s touto kolekcí dosáhla až na celkové vítězství. Za Čechy si sošku odnesla Lea Trabaková ze salonu Michal Zapoměl a díky vítězství Dominika Mikulčáka ze stejnojmenného salonu v kategorii Kolorista roku získal Salon Michal Zapoměl i titul Tým roku.

Vítězství v Dámském komerčním účesu Morava patřilo Štěpánce Hudcové ze salonu ŠUTA a slovenská soška výherce Igora Sedláka putuje do Prešova do Salónu Igor Sedlák. Nové jméno přinesla kategorie Objev roku, kde své prvenství vybojovala Mária Karabinošová ze Salónu Igor Sedlák. Nejlepší Avantgardou se může pyšnit Marcela Blechová ze salonu TOP a kategorii Pánský komerční účes vévodila Lenka Habartová z RED Salonu.

Cena veřejnosti přinesla vítěze z obou zemí – za Českou republiku v této kategorii zvítězil Martin Loužecký (Hairthusiasts, Praha), za Slovensko se vítězem stala Hana Havettová (Vlasové studio EL, Zlaté Moravce). Prvenství v kategorii Cena tisku za Slovensko patří Igorovi Sedlákovi (Salón Igor Sedlák) a za Českou republiku Janu Hlaváčkovi (Hairthusiasts, Praha).

Večerem i letos provázela známá slovenská moderátorka Adéla Banášová a vyhlašování výsledků doplnil doprovodný taneční a hudební program. Diváky zcela strhl svým tanečním vystoupením Filip Jankovič se svojí skupinou FJUnit, který se během svého působení na taneční scéně vypracoval na absolutní špičku a spolupracoval s takovými jmény jako Kylie Minogue, George Michael, Justin Bieber, Mariah Carey, Jessie J, Stella McCartney nebo Celeste Buckingham. O hudební vystoupení se postarala zpěvačka Elis, vlastním jménem Eliška Mrázová, která se stala Objevem roku 2014 v anketě Český slavík Matonni.

Elis je všestrannou umělkyní s obrovským talentem a hraje na několik hudebních nástrojů. Na samotný galavečer Kadeřníka roku si dokonce připravila upravenou verzi známé písně Shubidu. Na slavnostní večer, který byl plný emocí, krásy a kreativity, dorazily i další kadeřnické celebrity a osobnosti módního a společenského života. Z českých celebrit nechyběly například Česká Miss 2006 Renáta Langmannová, herečka Michaela Maurerová, či zpěvačka Mista.

Slavnostní Galavečer soutěže Kadeřník roku, která vznikla v roce 1985 ve Velké Británii a v současnosti se koná v řadě dalších zemí, každoročně vedle vítězů dílčích kategorií vynese na výsluní slávy absolutního vítěze s titulem Kadeřník roku. Sponzorem a organizátorem soutěže je Schwarzkopf Professional, divize profesionální vlasové kosmetiky firmy Henkel.

Foto kredit: Czech and Slovak Haidressing Awards 2015

Komentáře