Startuje Kadeřník roku 2010!

Kategorie: Kadeřník roku

Mojekrasa

Prestižní soutěž Czech and Slovak Hairdressing Awards právě vstupuje do svého jedenáctého ročníku. Kdo se stane Kadeřníkem roku 2010? Obhájí své vítězství Jana Burdová nebo si kadeřnického Oscara odnese někdo z nováčků? Letošní ročník otevírá nové šance a možnosti. Bude opět velkou výzvou pro všechny kadeřníky, kteří do své práce dávají, kromě perfektní znalosti řemesla, také kus srdce a důvěřují svým schopnostem.

Kadeřníci mohou posílat přihlášky a své práce od 1. května až do 31. srpna 2010. Podmínkou je, aby šlo o soutěžní práce vytvořené exkluzivně pro Czech and Slovak Hairdressing Awards 2010, které musí zároveň odpovídat všem soutěžním pravidlům. Porota zasedne v září letošního roku a výsledky budou vyhlášeny v lednu 2011 na slavnostním galavečeru v Praze.

Do nového desetiletí vstupuje soutěž se změnami a rozšířením o další podkategorie, které otevřou šance většímu počtu soutěžících jak z Čech, tak i ze Slovenska. Velkou novinkou je zejména titul Newcomer of the Year – Objev roku. „Vyhlašujeme zvlášť kategorii Objev roku Česká republika a zvlášť Objev roku Slovensko, a tímto otevíráme šance novým talentům z řad českých a slovenských kadeřníků, kteří mohou titul Newcomer of the Year – Objev roku získat“, říká manažerka marketingu a PPS Schwarzkopf Professional, Dagmar Smetková.

Snadnější rezervace na salony-krasy.cz díky novému rezervačnímu systému

Dalším rozšířením je kategorie Cena tisku Česká republika a Cena tisku Slovensko. Novinkou je i rozdělení hlasování hodnocené hlasování veřejnosti a čtenářů ženských médií. Také zde budou dvě kategorie – Cena veřejnosti Česká republika a Cena veřejnosti Slovensko.

Nová pravidla přinesou i zajímavé klání dvou úspěšných držitelek titulů. V jedné kategorii se potká již dvojnásobná Kadeřnice roku Jana Burdová s Lenkou Vašků, jež bude potřetí obhajovat svůj titul kategorie Komerční účes Morava. Dochází totiž ke spojení kategorie Dámský komerční účes Čechy a Morava.

Podle pravidel se mohou do soutěže přihlásit všichni, kdo se zabývají kadeřnickou profesí. Objektivitu zaručuje anonymní způsob hlasování poroty, kterou tvoří renomovaní zástupci kadeřnické a módní branže a médií. Hodnocen je nejen samotný účes, ale také celkový dojem, tj. výběr modelky, styling, make-up a fotografie. Soutěžní fotografie jsou ihned po doručení označeny číselným kódem, který je dešifrován až po vynesení výsledků.

Kadeřnická soutěž, která vznikla v roce 1985 ve Velké Británii a v současnosti se koná v řadě dalších zemí, každoročně vedle vítězů dílčích kategorií vynese na výsluní slávy absolutního vítěze s titulem Kadeřník roku. Sponzorem a organizátorem soutěže je Schwarzkopf Professional, divize mezinárodní firmy Henkel.

Autor: Henkel

Komentáře