Zkusíte trvalou na vlasy? Jak se změnila od dob našich babiček?

Kategorie: Účesy a vlasy

Mojekrasa

Trvalá na vlasy je druh chemického ošetření, které trvale změní strukturu vašich vlasů. Toto ošetření lze použít pro přidání textury, vlny, objemu nebo zvlnění vlasů. Trvalá se vytvoří obalením vlasů kolem tyčinek různých velikostí a následným nanesením speciálního roztoku na trvalou. Řešení uvolňuje vazby vlasů a umožňuje je přetvořit do nového stylu.

Trvalá může být prospěšná pro ty, kteří mají rovné nebo zplihlé vlasy a hledají způsob, jak přidat objem a texturu. Mohou být také použity pro přidání více těla do jemnějších typů vlasů. Trvalé vlasy lze snadněji upravovat, protože udrží styl lépe než rovné vlasy a vydrží několik měsíců.

Nevýhodou trvalé na vlasech je, že mohou poškodit vaše vlasy. Chemikálie používané k vytvoření trvalé mohou být drsné a mohou z vlasů odstranit vlhkost a zanechávají je suché a křehké. Je také důležité poznamenat, že trvalé mohou časem vyblednout a je třeba je pravidelně upravovat, aby si zachovaly svůj styl.

Pokud se rozhodnete pořídit si trvalou, je důležité, abyste si vybrali stylistu, který má zkušenosti s prováděním trvalých. Stylista by vám měl být schopen pomoci s výběrem správného typu trvalé pro váš typ vlasů a pomoci vám porozumět rizikům a výhodám spojeným s ošetřením.

Je také důležité se o své trvalé vlasy dobře starat. Měli byste používat bezsulfátové šampony a kondicionéry a pokud možno se vyvarujte používání tepelných stylingových nástrojů. Měli byste se také vyhnout nadměrnému mytí vlasů, protože to může odstranit vlhkost, kterou vlasy s trvalou potřebují, aby zůstaly zdravé.

Celkově může být trvalá skvělý způsob, jak dodat vlasům texturu a objem, ale je důležité porozumět rizikům a výhodám ošetření, než se do něj pustíte. Při správné péči vydrží trvalá několik měsíců a poskytne vám požadovaný styl, aniž byste se museli starat o každodenní úpravu vlasů.

Fotka od Mark Mook z Pixabay

Komentáře