5 mýtů o liposukci, kterým byste neměla věřit

Kategorie: Zdraví a hubnutí

Mojekrasa

Liposukce je v dnešní době poměrně známý a populární způsob odstranění přebytečného tuku. Přesto ale kolem ní panují mýty a nejasnosti, které v ženách vyvolávají strach a třeba jim i zabraňují liposukci podstoupit. Jaké mýty to jsou? A jaká je pravda?

Mýtus #1: Liposukce vyřeší moje problémy s obezitou.

Nejdřív je potřeba ujasnit si, k čemu vlastně liposukce slouží: je dobrá k odstranění tuku z oblastí, ze kterých se ho pacientkám nedaří zbavit cvičením ani úpravou jídelníčku. Pokud máte problém se špatnou životosprávou, liposukce není řešením. Zároveň je před zákrokem třeba být v dobrém zdravotním stavu, proto nejde o ideální řešení ani při problémech spojených s nemocí.

Mýtus #2:Po liposukci mi zůstane vytahaná kůže.

Tento mýtus vychází z neznalosti možností liposukce. Moderní metody, mezi které patří ultrazvuková liposukce, kůži vyhlazují a dokonce řeší problémy s celulitidou. Kůže je díky působení ultrazvuku po ultrazvukové liposukci dokonce pevnější a pružnější než před ní.

Mýtus #3: Co mi při liposukci vezmou, to zase rychle naberu.

Liposukce není drastická dieta, aby po ní nastal jo-jo efekt. Tukové buňky, které v těle máme, se při tloustnutí zvětšují, ale nemnoží se. Při liposukci vám lékaři tukové buňky odsají, takže jich v těle zůstává míň a míň jich „tloustne“.

Mýtus #4: Liposukce je náročný zákrok, po kterém budu týden ležet zotavovat se.

Dávno ne! V současné době může být liposukce ambulantním zákrokem, po kterém se pacientka v podstatě okamžitě vrací do běžného života. Tak probíhá zotavování po už zmiňované ultrazvukové liposukci. Při ní vám odborníci tekutý tuk šetrně odsají z těla bez toho, aby vám vznikly modřiny nebo podlitiny. Nedochází ani ke ztrátě krve.

„Laserová a ultrazvuková liposukce je daleko šetrnější, protože dochází před samotným odstraňováním tuku v podkoží k jeho ošetření laserovým paprskem či ultrazvukem a tuk se rozvolní a změkne. Tím pádem se zkracuje i doba rekonvalescence, protože oblast není tak poraněná,“ říká MUDr. Peter Ondrejka, odborník na šetrnou liposukci prováděnou přístrojem Vaser Lipo®.

Mýtus #5: Liposukce bolí.

Největší noční můra všech žen, které o liposukci uvažují. Při moderní ultrazvukové liposukci do vás nikdo nebude řezat ani vás nijak mučit, prostě vám odsají za lokální (nebo celkové v případě více oblastí) anestezie tuk tak, abyste po zákroku byla zase rychle fit. Takže ne, liposukce nebolí. Může být naprosto bezbolestná.

Pokud se chcete o moderních metodách liposukce dozvědět víc, podívejte se na profil kliniky Medicom VIP, kde rovněž můžete pokládat otázky pomocí kontaktního formuláře. Klinika provádí zmíněnou ultrazvukovou liposukci Vaser Lipo® na pobočce v Praze a má s ní víc než dostatek zkušeností. Nabízí i jiné metody liposukce prováděné nejmodernějšími přístroji.

Fotografie

Komentáře