Bělení zubů – které domácí i ambulantní metody zabírají?

Kategorie: Zuby

Mojekrasa

Po krásném a bílém chrupu touží každá žena. Ovšem i když si zuby budete čistit dokonale a pečovat o chrup, jak jen to jde, krásný bílý chrup vám to nezaručí. Naštěstí dnes existují další metody, jak si snadno a rychle pomoci. A navíc některé metody zvládnete i doma sama. Pokud chcete úsměv jako hollywoodská hvězda, tak vyzkoušejte některou z následujících metod. Je to snazší, než jste si myslela.

Bělení zubů z pohodlí domova – jak na to?

Pokud se vám nechce nikam chodit, můžete vyzkoušet domácí bělení zubů různými přípravky. Zde vám však výsledek nikdo nezaručí. Na trhu jsou dostupné volně prodejné produkty, díky kterým si můžete svůj chrup vybělit sama z pohodlí domova. K tomuto účelu slouží speciální bělící pasty nebo gely. Odborníci však upozorňují, že nejprve je třeba vyřešit zdraví zubů. Vhodná je dentální hygiena a pravidelná kontrola u zubaře. Protože jen zdravé zuby lze vybělit a docílit tak skvělých výsledků. To platí ostatně pro všechny metody.

Přírodní způsob bělení

Chcete-li vsadit na skutečně přírodní způsob bělení, pak vyzkoušejte kokosový olej. Ano, ten je v péči o dutinu ústní naprosto ideální. A jak na to? Jednoduše jakmile si vyčistíte zuby, naneste olej na kartáček a zuby jím vyčistěte ještě jednou. Olejem pak promasírujte ještě dásně a můžete i rty. Dělejte to pravidelně, ideálně každý den. Zabere to pár minut a výsledek může být skvělý.

Bělení zubů laserem – účinné a trvalé

Pokud chcete mít zuby skutečně bílé rychle a nevadí vám do krásnějšího chrupu investovat, pak doporučujeme vsadit na metodu laserem. V tomto případě je potřeba zajít k profesionálovi – dentistovi, abyste měli jistotu, že výsledek bude nejen 100%, ale také metoda nepoškodí sklovinu. Laser je velmi účinný, bezbolestný a trvá to necelou hodinu. Výsledek bělení vydrží až dva roky. Ovšem je třeba počítat s tím že si za tuto aplikaci připlatíte.

Základem bělení je speciální bělící gel a přístroj – laser, který celou proceduru urychlí. Dentista vám na zuby aplikuje gel či pastu a laserem je vybělí. Výhodou je, že výsledek se dostaví prakticky hned (v řádu několika hodin) a vydrží dlouho. Hlavně se jedná o neperoxidové bělení, které je mimořádně šetrné bez vedlejších účinků. Pro koho je tento způsob bělení zubů vhodný? Určitě by jej neměly podstupovat děti, jejich chrup je teprve ve vývinu. Dále to není vhodné pro těhotné a kojící ženy.

Bělící pasty, vody a pera

Pokud se vám nechce do experimentů ani do drahých metod, můžete jednoduše vyzkoušet bělící zubní pastu, ústní vodu či speciální pero. U bělících zubních past si dejte pozor především na množství abrazivních částic, jenž poznáte podle uvedené hodnoty RDA, která by neměla přesahovat číslo 50. V současné době se však vyrábí šetrné a kvalitní přípravky, takže se není čeho obávat. Bělící pasty bývají účinné, ale buďte trpěliví. Na výsledek si budete muset chvíli počkat.

Hledejte nejlepší odborníky

  • "Stomatologie ve Vašem

městě":https://salony-krasy.cz/stomatologie

Máte zkušenosti s bělením zubů? Dejte nám vědět váš názor, rádi inspirujeme i ostatní uživatele.

Komentáře