Jak aktivně relaxovat na podzim a v zimě?

Kategorie: Relax a wellness

Mojekrasa

Hledáte nejvhodnější způsob, jak si udržet kondici i na podzim a v zimě? Nechcete se smířit s tím, že s klesajícími teplotami budete přibírat na váze? Nebo jen hledáte způsob, jak se odreagovat i v chladnějších měsících od stresu v práci nebo ve škole? Nebo jen hledáte rozptýlení od každodenního stereotypu? Nebo si chcete udržet kondici, na které jste tvrdě pracovali celé léto? Toužíte vyzkoušet něco nového?

Nordic walking? Proč ne?

Nordic walking je určen pro všechny. Mladé, starší, sportovce i ty, pro které byl sport spíše noční můrou, horská chůze si našla příznivce u dětí, teenagerů, hubených i obéznějších lidí. Skvělé je také na nordic walking to, že se dá provozovat ve všech ročních obdobích. Velkou výhodou severské chůze je to, že Vás téměř nic nestojí.

Pouze musíte počítat s vstupní investicí do koupě hůlek, pořídíte je již za několik stokorun. Těšit se můžete na to, že zapojíte i svaly, o kterých jste ani neměli tušení, že existují. Nordic walking je skvělým prostředkem k hubnutí, při běžné chůzi spalujete cca 900 kilojoulů za hodinu, u severské chůze je to až 1300 kilojoulů za hodinu.

In-line skating

Ještě jste nepropadli trendu posledních let? Investice do kolečkových bruslí se Vám rozhodně vyplatí. Využijte slev, které obchody se sportovním zboží nabízí, pokud se k bruslím budete chovat šetrně, vydrží Vám několik let. Snad ani neexistuje zábavnější a účinnější způsob, jak si zpevnit Vaše pozadí!

Nezapomínejte na to, že bruslit byste měli pouze na suchém povrchu, v opačném případě si ničíte ložiska Vašich koleček. In-line skating proto doporučujeme provozovat v teplejších podzimních dnech, kdy si navíc můžete užívat barevné přírody kolem Vás.

Spinning

Milujete cyklistiku, ale nadcházející klesající teploty Vás odrazují? Vyzkoušejte spinning, indoor cycling! Před naordinováním pravidelných návštěv hodin spinningu Vás neodradí ani nepřízeň počasí. Uvidíte, že spinning je skvělým prostředkem v boji s nechtěnými špeky, které se sice dají snadno skrýt pod vrstvami zimního oblečení, o to hůře se ale pak shazují s přicházejícím ja­rem.

Spinning je jízda na nepohyblivých kolech ve skupině, v poslední době zažívá spinning v České republice velký boom, autorizovaných center a lektorů stále přibývá. Spinning zahrnuje hudbu, představivost, motivaci, tato kombinace Vás dokáže dostat až na hranici Vašich možností.

Zkušený instruktor z Vás dokáže během hodiny dostat maximum, těšit se můžete na změny tempa, hudby i stylu jízdy. Jízda na stacionárním kole se považuje za ideální prostředek k vytvarování postavy a zbavení se nechtěných přebytečných kilogramů. Během hodiny spinningu průměrně spálíte desetkrát více kalorií než při aerobiku. Pořádně se zapotíte, ale těšit se můžete na vytvarované nohy a zadek.

Co si vzít na první hodinu spinningu? Důležité je především nechat obavy z neznámého za dveřmi Vašeho bytu, není důvod se ničeho obávat, všichni jednou začínali. Navíc si můžete přímo vybrat hodinu určenou začátečníkům. Nezapomeňte si ručník, cyklistické rukavice, lahev s pitím a šátek, na začátku hodiny upozorněte lektora, že jste na spinningu poprvé! Přejeme Vás hodně zábavy.

Komentáře