Jak přestat kouřit? Je to lehčí, než si myslíte!

Kategorie: Zdraví a hubnutí

Mojekrasa

Vstupujete do roku 2015 s novoročním předsevzetím, že přestanete kouřit? Pokud ano, gratulujeme vám, protože je to rozhodnutí, které může váš život udělat mnohem zdravějším. Přestat kouřit, to rozhodně není nic jednoduchého, je třeba hlavně silné vůle. Existuje mnoho způsobů, jak začít. Ne všechny ale končí úspěchem – tedy životem bez cigarety. Nezoufejte, protože my vám představíme jednu možnost, se kterou máte téměř 100 % jistotu, že vaše novoroční rozhodnutí dotáhnete do zdárného konce!

Je třeba používat rozum

Na začátku všeho musí být vaše pevné rozhodnutí. Pokud chcete s kouřením přestat jen kvůli opilecké sázce, raději se do ničeho nepouštějte. Není to vaše rozhodnutí, ale jen „hec“ a tak je jasné, že výsledku nedosáhnete. Jestliže ale chcete přestat z vlastního rozhodnutí, máte vlastně na půl vyhráno. Pevná vůle dokáže zázraky. Nemyslete si ale, že to půjde snadno. Cigarety jsou droga, takže i vás čeká dlouhá cesta a je třeba naplánovat každý její krok. Nechovejte se tedy jako hrdinové – že odhodíte cigarety a prostě si řekněte ne. Tato strategie je sice ze všech nejjednodušší, ovšem výsledky má velmi mizivé.

Postupně a se změnou

Lepší je, když si budete odvykat postupně, a to tak, že budete snižovat dávku nikotinu. Ideálním pomocníkem může v tomto případě být elektronická cigareta. Pokud můžete, pořiďte si ji. Nestojí moc! Kouření elektronické cigarety má navíc tu výhodu, že je absolutně zdravotně nezávadné. To, že budete kouřit „elektronku“ vám prospěje, nebudete vdechovat škodlivý kouř a ani obtěžovat okolí. Při kouření si můžete užívat různé chutě a hlavně – snadno budete moci regulovat příjem nikotinu. Brzy zjistíte, že stačí jen málo a později už vám nikotin nebude vůbec chybět.

Jen pro pocit

Mnoho lidí bere kouření jako zvyk. Při vdechování kouře se cítí uvolněně a bezstarostně. Pokud patříte do této skupiny, máte s elektronickou cigaretou také vyhráno. Koupit si můžete e-liquidy bez obsahu nikotinu. Můžete si tedy „bafat“ jak chcete, ale přitom bez hrozby poškození zdraví. Právě proto je díky elektronickým cigaretám snadnější skončit s kouřením, než například se žvýkačkami či náplastmi.

TIP

Pokud to myslíte opravdu vážně, podívejte se na nabídku obchodu www.mojeelektronickacigareta.cz. Zde najdete bohatou nabídku elektronických cigaret. Nechybí mezi nimi ani oblíbená Joyetech eCom-C, kterou je možné mít i v několika barevných provedeních.

Komentáře