Kadeřníci si pochvalují online rezervace. Šetří jim čas a zaplní se termíny, které předtím zůstaly neobsazené

Kategorie: Pro odborníky

Mojekrasa

Nabízíte svým klientům možnost objednat se do vašeho salonu online přes internet? Dnes je to již běžnou službou.

Telefonické objednávky jsou v salonech krásy stále využívaným způsobem rezervací návštěv. Mají však velkou nevýhodu. Zvedáním telefonu je třeba pověřit recepční, nebo hovory musí vyřizovat přímo kadeřnice. Pokud právě tvoří svatební účes nebo na vlasy nanáší barvu, na telefonování moc prostoru nemá.

Online rezervace přivedou nové klienty

Dnes už jsou zákazníci na online rezervace zvyklí. Často vyhledávají právě ten kadeřnický salon, který takovýto způsob objednávání nabízí. V kalendáři si jednoduše zvolí konkrétního kadeřníka, vyberou si volný termín a potvrdí. Stačí jen několik kliknutí a rezervace je hotova. Zájemce nemusí čekat na provozní dobu salonu, aby se dovolal. Online rezervacemi se objedná kdykoli, večer nebo o víkendu.

„Největší výhoda online rezervace je, že klient se může objednat v jakoukoliv hodinu a v jakýkoliv den, aniž by nás nějak omezoval… třeba na dovolené. Ušetří nám to mnoho času. Klientky jsou z rezervačního systému opravdu nadšené a několikrát se stalo, že se objednaly i ve 4 ráno, což nám přineslo spoustu nových klientů,” prozrazuje majitelka salonu MANGO de COCO Markéta Matušková.

Jak mít co nejméně zákazníků, kteří v domluvený termín nepřijdou

Systém sám odešle připomenutí návštěvy před blížím se termínem. Vy si nastavíte formu upozornění e-mailem nebo SMS a dobu, kdy se před domluvenou návštěvou pošle. Výrazně se tím snižuje počet propadnutých termínů, kdy klientky buď zapomněly nebo se z různých důvodů nemohly dostavit a nechtělo se jim volat a omlouvat. Po obdržení připomínky v takovém případě většinou volají a termín stornují, čímž ho salon může ještě zaplnit.

Přijímejte rezervace přes web a Facebook

Vytvořit si rezervační systém salonu trvá chvilku. Nastavíte si kalendář, otevírací dobu a kadeřnické služby, na které se mohou zákazníci k vám objednávat. Ke každé službě můžete přiřadit i konkrétní kadeřnici nebo holiče, kteří danou službu poskytují. Pak propojíte rezervace s vlastními webovými stránkami a ihned přijímáte rezervace. Pokud nemáte vlastní web, systém vám sám vytvoří stránku s rezervačním formulářem, který si snadno upravíte pro svoje potřeby. Formulář můžete umístit i na Facebook a přijímat rezervace ze sociální sítě.

Rezervační systém zdarma

Český rezervační systém Reservio používají po celém světě salony krásy, fitness centra, optiky, ambulance, pneuservisy a jiní poskytovatelé služeb už od roku 2012.

Základní balíček je zdarma, ceny prémiových začínají od 199 Kč měsíčně. Registrujte se na reservio.com a na 14 dní si vyzkoušejte úplně všechny funkce bezplatně.

Zjistěte, jak rezervace online pomohou vašemu salonu poskytovat skvělé služby.

Komentáře