Které superpotraviny zařadit do vaší péče o pleť? Číslo 5 je překvapení!

Kategorie: Zdraví a hubnutí

Mojekrasa

Stravování a péče o pleť jsou dvě oblasti, které jsou obzvlášť důležité pro zdraví a vzhled pleti. Víte, že to, co jíte, má vliv na váš vzhled? Víte, jak se postarat o pleť, aby byla zdravá? Stravování a péče o pleť jsou různě provázané. To, co jíte, má vliv na to, jak vaše pleť vypadá a jak se cítí. Zdravá strava s vysokým obsahem vitamínů a minerálů je pro pokožku klíčem k dobrému vzhledu. Doporučuje se jíst potraviny bohaté na vitamíny A, B, C a E, zinok a selen. Doplňte potraviny bohaté na omega-3 mastné kyseliny, které jsou pro pleť velmi užitečné. Důležité je také pravidelné pití dostatku vody. Voda pomáhá udržovat pokožku hydratovanou a zdravou. Používání kvalitních hydratačních a čisticích prostředků je také důležité. Používejte produkty, které jsou vyrobeny z přírodních ingrediencí a neobsahují chemikálie, které by mohly poškodit pokožku.

V tomto článku se dozvíte, jaké stravování a péče o pleť je nejlepší pro zdraví a krásu vaší pleti.

1. Černý rybíz: obsahuje antioxidanty a vitamíny, které stimulují buňky k obnově a pomáhají tak chránit pokožku před poškozením způsobeným UV zářením.

2. Kurkuma: je bohatá na antioxidanty, které pomáhají zabránit poškození buněk a zabraňují tvorbě vrásek.

3. Goji bobule: jsou bohaté na vitamíny a minerály, které mají blahodárný účinek na pleť a zabraňují stárnutí.

4. Chia semínka: jsou bohatá na omega-3 mastné kyseliny, které pomáhají udržet pleť hydratovanou a zdravou.

5. Špenát: obsahuje mnoho vitamínů a minerálů, které podporují přirozenou syntézu kolagenu, což je důležité pro zdravou a mladistvou pleť.

6. Červená řepa: obsahuje vysoké množství vitamínu C a antioxidantů, které pomáhají chránit pokožku před poškozením a stárnutím.

7. Zelený čaj: obsahuje polyfenoly, které pomáhají bojovat proti volným radikálům a udržují pokožku mladou a zdravou.

8. Chlorella: je vysoce bohatá na antioxidanty, které chrání pokožku před škodlivými účinky volných radikálů.

9. Acai bobule: jsou bohaté na vitamíny, minerály a antioxidanty, které pomáhají zabraňovat poškození pokožky a stárnutí.

10. Kakaové boby: jsou bohaté na antioxidanty, které pomáhají bojovat proti volným radikálům a udržují pokožku mladou a zdravou.

Komentáře