Pudrové obočí versus microblading neboli 3D vláskování obočí čepelkou

Kategorie: Obočí

Mojekrasa

Pro permanentní make-up se používají vysoce koncentrované pigmenty, které mají vynikající retenci a vyžadují minimální korekce. Mají také delší trvanlivost a nevyhojují se do nechtěných podtónů. Jaký je rozdíl mezi pudrovým obočím a microbladingem, nazývaným také 3D čepelkování nebo vláskování obočí?

Co je pudrové obočí?

Pudrové obočí neboli Powder Brows je technika stínování obočí v podobě permanentního make-upu. Tetování je charakteristické jemnými barevnými přechody a vypadá velmi přirozeně. Jemné podbarvení obočí je u kořene nosu jemnější a postupně se podle typu tváře k okrajům ztmavuje nebo zesvětluje.

Mohlo by vás zajímat:

Obočí a pudrový efekt

Pudrový efekt je na rozdíl od 3D čepelkování prováděn strojkem. Speciální metoda vpravuje pigment do pokožky tak, aby vzniklo přirozené obočí s pudrovým efektem. Metoda je určená pro všechny, kteří chtějí výraznější obočí. Doporučuje se pro ženy, kterým už postupem času obočí prořídlo, nebo mají pokožku poškozenou sluncem. Metoda také vylepší vzhled starého permanentního make-upu, kdy se čepelkový microblading nedoporučuje. Pudrový efekt má delší trvanlivost než microblading. Je prováděn strojkem a jehla proniká hlouběji než u čepelky. Na obočí se nepoužívá černá barva, ale pouze různé odstíny hnědé. Místo aplikace je velmi účinnými anestetiky.

Co dělat před permanentním make-upem

Před zákrokem nesmíte být nemocní, nebo užívat antibiotika. Dva dny před aplikací si neopalujte obličej ani v soláriu. Před PMU 24 hodin nekonzumujte alkohol, léky jako je Brufen, Acylpyrin či antihistaminika, nepoužívejte na obočí líčidlo ani krém. Pak 4 hodiny před aplikací nepijte kávu a nekuřte. Před zákrokem se najezte a vezměte si něco sladkého na vyrovnání hladiny cukru.

Co dělat po aplikaci pudrového obočí

Pudrové obočí je po aplikaci výrazné, za týden se vyloupne, barva je nevýrazná a pigment během 5 týdnů vystoupí na povrch. V prvních 24 hodinách papírovým kapesníkem odsávejte tkáňový mok, aby se nevytvořily velké stroupky.

Do jejich vyloupnutí pokožku neomývejte vodou ani mýdlem a spěte na zádech. Chraňte pokožku před sluncem i solárium, nepoužívejte krémy ani líčidla. Třetí den od provedení se vatovou tyčinkou aplikuje tenká vrstva vazelíny.

Co je microblading – 3D čepelkování neboli vláskování obočí

Mikropigmentace obočí je jednou z nejvýraznějších změn ve vzhledu každé ženy. U 3D techniky permanentního make-upu obočí se ručně speciálním perem dokresluje jeden chloupek za druhým a tím se dokonale vytvarujeme celé obočí.

Chloupky jsou tenké, trvalé a vypadají jako přírodní. Aplikace trvá asi dvě hodiny a obočí vytvořené touto metodou vydrží asi půl roku. Metoda není vhodná pro všechny typy pleti a doporučuje se předchozí konzultace. Aplikace 3D permanentního make-upu obočí Vláskované obočí ho umí ztmavit, opticky zahustit a zvýraznit. 3D obočí umí také korigovat vady v symetrii a délce obočí, doplnit chybějící části obočí, anebo vymodelovat zcela nové obočí po chemoterapii.

3D čepelkování se provádí perovou technikou pomocí speciálního čepelkového pera, kterým se do pokožky aplikuje mikropigment. Aplikuje se chloupek po chloupku ve směru růstu obočí a v barvě vašeho původního obočí. Ani zde se na obočí se nepoužívá černá barva, ale pouze různé odstíny hnědé.

U vláskování obočí je lepší raději zvolit světlejší odstín a při korekci jej případně trochu ztmavit. Obočí provedené technikou microblading je naprosto přirozené a vypadá jako skutečné chloupky.

Co dělat po aplikaci microbladingu

Definitivní barva obočí se projeví asi za měsíc po aplikaci. Korekce se provádí nejdříve za 6 týdnů. Bezprostředně po aplikaci je pigment výrazný díky prokrvení a zabarvením pigmentu krví. Až se stroupky vyloupnou, pigment je o více než 40 % světlejší. Výsledný odstín a sytost barvy se dá hodnotit až po zhojení.

Stroupky nenamáčejte, nepoužívejte krémy ani líčení, ať nesnížíte výsledný efekt. Pigment je do pokožky aplikován velmi mělce. Při nedodržení hygienických zásad může dojít po 3D permanentním make-upu ke změně barvy nebo infekci.

Indikace a kontraindikace permanentního make-upu

Obě formy permanentního make-upu se nedoporučují těhotným a kojícím ženám, při oparu, viróze i bakteriální infekci, zánětech pokožky, onkologickém onemocnění a podezření na maligní kožní nádor. Recenze a zkušenosti klientů jsou příznivé a s metodou pudrového obočí i microbladingu při vláskování jsou velmi spokojeni.

Ceny obou metod se pohybují kolem 5000 Kč podle rozsahu celkové úpravy obočí.

Hledáte tu pravou artisku pro pudrové obočí nebo microblading?

Další tipy na krásné obočí


Hledejte salony online na Salony-krasy.cz

Ať už hledáte kosmetičku nebo kadeřnici nebo profesionála na jakékoliv jiné ošetření pleti, či pouze potřebujete zrelaxovat, na Salony-krasy.cz najdete vše, co zrovna vaše tělo, vlasy, nehty, řasy potřebují nebo si zaslouží!

Komentáře