Masáže s vůní exotiky

Kategorie: Relax a wellness

Mojekrasa

Není snad nic příjemnějšího, než se po rušném a náročném pracovním dni položit na lehátko, zavřít oči a nechat zkušené prsty masérky, aby si pohrály s našimi namoženými nebo naopak od počítače poněkud zakrnělými a necvičenými svaly. Způsobů, jak ulevit pomocí masáží tělu a zároveň i duši, je celá řada, my se ale budeme věnovat právě thajské masáži.

Ti, kdo si stále ještě myslí, že thajská masáž je synonymem erotické masáže, budou jistě zklamáni a měli by za tímto účelem vyhledat zcela jiné salóny. Tradiční thajská léčivá masáž totiž patří mezi nejstarší léčebné metody na světě a dodnes se provádí v téměř nezměněné podobě.

První zmínky o ní byly nalezeny v buddhistických textech, starých dva a půl tisíce let. Díky prolínání kultur ovlivnila thajskou masáž tradiční čínská medicína, ale také akupunktura a staré indické léčebné umění, které nese název Ayurvéda a samozřejmě jóga. Možná právě proto je thajská masáž někdy označována – díky množství protahovacích cviků, které s vámi maséři provádí – jako „jóga pro líné“.

V Thajsku tyto tradiční masáže součástí všedního života a zdravého životního stylu. A dá se říci, že všichni Thajci se jí denně oddávají. Na rozdíl od většiny středoevropanů jí tak využívají jako preventivní léčebnou a relaxační metodu. Velkou chybou je, že jen málokdo z nás vyhledá masáž jako prevenci, většinou se přibelháme k masérovi až v okamžiku, že se s naším tělem už není něco v pořádku.

Není masáž jako masáž

Největší sít masérských center, kde se, provádí právě thajské masáže, jsou salony TAWAN. Tady pod rukama zkušených masérek vaše tělo i mysl opět pookřejí. Kdo si poprvé rozhodne dopřát tradiční thajskou masáž, měl by ale vědět, že se jedná o zcela jiný zážitek, než na jaký je zvyklý u běžné masáže, při které se hnětou a masírují hlavně svaly. Thajská masáž je zcela jiná. Je založena na principu a znalostech vnitřního toku energie a jejích drah.

Masérka stlačuje určité body, čímž podporuje proud energie a uvolňuje tak bloky, které jsou příčinou nemoci či bolesti. Při tom používá palce, dlaně, ale také předloktí, lokty a dokonce i chodidla či kolena. Zároveň také využívá svojí tělesnou váhu i váhu klienta. Stlačování bodů připraví tělo na další fázi masáže, kterou je protahování jednotlivých částí těla s využitím prvků jógy.

Paměť v rukou

Může vás také překvapit délka celého procesu. Jste-li zvyklí na běžnou půlhodinovou masáž, budete si muset na tu thajskou vyčlenit podstatně více času. Nejkratší klasická thajská masáž, kterou TAWAN nabízí, trvá hodinu, ale podle doporučení odborníků je rozhodně lepší vybrat si z nabídky raději devadesátiminu­tovou.

Ale i tady ale platí, že jedna sebelepší masáž vaše problémy neodstraní, a proto se i zde doporučuje opakování. Rozhodnete-li se docházet pravidelně, je dobré neměnit masérku. Thajky mají ve svých rukou až neuvěřitelnou paměť na klienty, respektive na jejich potíže. I když se u nich klientela často střídá, věřte, že si vaše záda budou pamatovat a navážou přesně tam, kde naposledy skončily. Právě díky jejich citu není velmi častá jazyková bariéra mezi jimi a vámi na překážku. Umění masáží si Thajci předávají celé generace.

Rozhodnete-li se pro thajskou masáž, věřte, že se jedná o jedinečný zážitek, který přispívá k harmonii duše i těla, ale také ke kráse a v neposlední řadě pomáhá odstraňovat i závažnější zdravotní problémy. Můžete si být jistí, že ve všech centrech Tawan se svěřujete do rukou těch nejzkušenějších masérek jaké v Evropě najdete.

Zaujalo Vás povídání o thajských masážích v síti center TAWAN? Nyní máte jedinečnou šanci vyhrát poukázku na masáže v hodnotě 1.000 Kč! Soutěžte s námi!

Fotografie

Komentáře