Na co si dát pozor při výběru čokoládové masáže?

Kategorie: Relax a wellness

Mojekrasa

Čokoládová masáž je perlou mezi masážemi. Je ideálním spojením relaxace celého těla s blahodárnými účinky čokolády na pokožku a detoxikaci celého organismu.

Čokoládová masáž patří mezi relaxační masáže. Její pozitivní účinky znali již Aztékové.Již tehdy věděli, že čokoláda dodává pocit dobré nálady. Dnes se doporučuje užívat jako prevence zimních depresí, odstranění stresu, špatné nálady, je ideální pro suchou pokožku, které dodá pružnost a sametový povrch.

Podíváme-li se na její účinky podrobněji, zjistíme, že obsahuje mnoho užitečných prvků pro náš organismus. Kakao zabraňuje pronikání volných radikálů, je harmonizující a jemně stimulující. Theobromin stimuluje metabolismus a tím urychluje spalování tuků. Čokoláda dokáže stimulovat v mozku tvorbu dopaminu a uvolňovat endorfiny a serotonin, zdroje štěstí. Díky čokoládové masáži a zábalu tělo pokožkou vstřebává vitaminy, aminokyseliny, minerály a antioxidanty.

Má také příznivý vliv na činnost srdce a detoxikaci organismu, odplavení nežádoucích a toxických látek. Díky čokoládové masáži a zábalu tělo pokožkou vstřebává vitaminy, aminokyseliny, minerály a antioxidanty. Zásluhou vysokého podílu vápníku a hořčíku pomáhá zvládat psychické vypětí. Velmi výrazně pokožku tonizuje, vyhlazuje, zvlhčuje a zbavuje ji šupin, vrásek, odumřelých buněk a strií.

Aby účinky čokoládové masáže byly co největší, je nezbytné používat pouze vysoce kvalitní čokoládu. Ta se k nám dováží z Itálie. Speciální čistě přírodní čokoláda obsahuje 100% kakao. To se před použitím rozehřívá s přírodním mandlovým olejem a teplé se aplikuje.

Jak probíhá čokoládová masáž?

Čokoládová masáž se provádí po celém těle a její délka se pohybuje od 90 – 120 minut.

Začíná se zahřívací masáží a peelingem. Na peeling se používají hrubě rozdrcená kávová zrna s ohřátým výživným krémem a mandlovým olejem. Touto procedurou se odstraní staré části pokožky. Samotná čokoládová masáž trvá 60 minut. Masér jemnými masážními hmaty roztírá teplou čokoládu nejdříve zepředu a po té zezadu těla.

Následuje 30 minutový zábal. Tělo klienta se zabalí do folie, přikryje nahřátým ručníkem a klient relaxuje při vůni čokolády. Čokoládu smyjeme z těla bez mýdla, jen pouhým opláchnutím. Klient je zabalen do teplé osušky a ještě 10 minut relaxuje. Nakonec je mu vmasírován do pokožky čokoládový krém nebo mléko.

Po masáži se člověk cítí svěže a uvolněně. Čokoláda zajistí skvělý vzhled a péči o pokožku. Pokožka bude svěží a krásná, svaly uvolněné a odpočaté.

Pozor bychom si měli dát při výběru masážního salonu. Velmi kvalitní čokoláda je i dražší a salony často nabízejí levné masáže čokoládou. Tato čokoláda mívá však nízké procento kakaa a účinky masáže se neprojeví.

Existuje také několik kontraindikací, při kterých bychom se měli masáži vyhnout. Patří sem těhotenství, alergie na některou složku procedury, vysoký či nízký krevní tlak, onkologická onemocnění, kožní problémy a infekční onemocnění jako je chřipka a angína.

Komentáře