Návod na rychlé líčení do školy či práce

Kategorie: Make-up a líčení

Mojekrasa

Nový školní rok nám právě začal a tak jistě spousta z vás ocení rychlý a jednoduchý návod na běžné denní líčení, které je použitelné nejen pro studentky, ale i pro ty z nás, které chodíme do práce.

Hlavním bodem, na který se zaměřte je sjednocená pleť a zakrytí nedostatků. Do školy či práce je úplně zbytečné nosit větší vrstvu makeupu a zbytečně hodně zakrývat. Důležité je, aby pleť získala barvu a byla sjednocená. Proto doporučuji použití tónovacího krému, BB krému nebo lehkého makeupu. Samozřejmostí je potom také zakrytí malých nedokonalostí jako jsou pupínky, červené žilky a kruhy pod očima, na to klaďte zvláštní důraz, protože na denním světle jsou tyto nedokonalosti mnohem více viditelné. Samozřejmě chceme, aby nám krásná pleť vydržela celý den a tak je vhodné makeup na závěr přepudrovat, můžete použít jak pudr matující, barevný, tak třeba jen fixační, transparentní.

Poté, co máme pleť připravenou, vrhneme se na oči. První krokem je úprava obočí, vyčešte ho do tvaru, dokreslete tužkou či stínem a zafixujte. Na to vám postačí průhledný gel, či lak na vlasy.

Nyní už se můžeme vrhnout na samotné líčení očí. Aby se stíny neslévaly, je důležité použít podklad, pokud nemáte bázi pod oční stíny, bohatě vám postačí korektor, trochu ho naneste na oční víčka. Potě rozprostřete po celém očním víčku tenkou vrstvu jemného ne příliš výrazného očního stínu, vhodné jsou odstíny béžové, růžové, hnědé a šedé. Barva může obsahovat i trochu třpytek pro projasnění pohledu. Nyní si vezměte nějakou o trochu tmavší barvu jako je středně šedá nebo hnědá, či fialovohnědá a naneste ji do očního ohybu a banánku. Stíny rozetřete doztracena směrem k vnitřnímu koutku i pod obočí. Krásné barevné kombinace jsou například růžová a hnědá, růžová a šedá, béžová a modrozelená nebo béžovozlatá a fialová, krásná je ale i šedá s fialkovou či žlutou.

Po nanesení očních stínů přichází na řadu tenká linka na horní víčko, která přesně kopíruje linii řas, ty tím budou vypadat delší a hustší. Použít můžete jak klasickou černou, tak třeba jemnější hnědou či šedou, nebo barevně zajímavější tmavě modrou, zelenou, či fialovou. Oči už doplníme jen o řasenku, která každé líčení očí zvedne o 100%.

Celý look podtrhneme tvářenkou a leskem na rty či balzámem. Tvářenku vybírejte v přirozených broskvových či růžovomeruňkových odstínech, měla by vypadat nenásilně a ne příliš výrazně, jde nám jen o zdravý vzhled. Na rty použijte buď jemně tónovaný balzám či lesk nebo hydratační rtěnku v ne příliš výrazné barvě.

Tak a celý makeup máme hotov, slibuji, že vám to nezabere více, než 5 minut a výsledek bude stát za to a teď vzhůru za povinnostmi!

Na celý postup se můžete podívat na videu zde

Komentáře