Nevěsta musí být za princeznu, nejdůležitější jsou šaty

Kategorie: Styl

Mojekrasa

Víte, co typicky následuje po žádosti o ruku? Nejdříve nadšení, dojetí, radost. Už během druhého dne však nevěsty často vystřízliví a začnou přemýšlet spíš nad tím, kolik zařizování je čeká. Budou muset sestavit seznam hostů, vybrat si, kde chtějí svatbu uspořádat, promyslet, zda chtějí velkou hostinu, navrhnout svatební oznámení, nechat napéct cukroví a také sehnat svatební šaty, v nichž by vypadaly jako princezny.

Výběr svatebních šatů je naprosto klíčovou záležitostí. Zatímco se zařízením oznámení, cukroví a dalších formalit mohou pomoci příbuzní, konečné slovo při volbě šatů zůstává výhradně na nevěstě. Každá chce vypadat jako princezna, přestože málokterá na začátku ví, po jakých šatech vlastně touží. To ale vůbec nevadí. Pokud nemáte konkrétní představu, dost možná pro vás bude shánění šatů jednodušší. Přijdete do půjčovny a okamžitě se do nějakých zamilujete. Nebo také ne.

Nejste si jistá? Pak nejde o ty pravé

Samozřejmě je možné si šaty koupit, nicméně počítejte s tím, že jsou opravdu na jedno použití. A nejde zrovna o nízkou investici. Většina nevěst si proto šaty půjčuje. Půjčovna svatebních šatů vám navíc často zařídí i doplňky a obuv, takže dostanete kompletní outfit. V mnohých salonech se setkáte s opravdu profesionálními asistentkami, které dokážou dobře poradit. Budou vědět, jaký typ šatů by slušel vaší postavě, co je momentálně trendy nebo jak být za opravdovou princeznu. Nenechte si ale vnutit šaty, pokud se vám nebudou líbit. Ty pravé poznáte – bude to láska na první pohled.

Svatba nemusí být bílá

Musí být nevěsta v bílém? Jste na omylu. Tabu rozhodně nejsou ani další barvy jako růžová, žlutá, champagne, béžová, modrá apod. Měly by ale být spíš světlejší, něžné. Působí pak víc romanticky. Výhodou je, že taková róba nemusí být na jedno použití. Barevný model možná užijete jako plesové šaty ve dlouhé podobě, nebo si je necháte zkrátit pro jinou slavnostní příležitost.

V zimě nemusíte mrznout

Čeká vás svatba v zimních měsících? Málokdo se vdává přímo v zimě, i když zasněžená atmosféra má také něco do sebe. Někdy je však chladno už v září či listopadu, proto je dobré počítat s další vrstvou oblečení. Velmi oblíbené je bolerko čili krátké sáčko končící pod prsy, jejž koneckonců užijete i po svatbě. Dá se nosit k jiným šatům i kalhotám, okamžitě váš celkový look pozvedne na vyšší úroveň a dodá vám trochu francouzské elegance. Další dobrou možností je jemný saténový šál. Je lehký, pokud bude zdobený perlami či krajkou, vytvoří luxusní dojem. Bolerko ale zahřeje více, šál je lepší spíš na podzimní měsíce, ostatně zakryje vám pouze ramena.

Vydejte se do pařížského salónu v Praze

Toužíte po opravdu originálním modelu, který podtrhne vaši přirozenou krásu? Objednejte se do pražského salónu Zoryana Stekhnovych – Paris. Objevíte zde nejen svatební, ale také společenské šaty, takže sem můžete vzít i své družičky a jiné svatební hosty. Zde se vás ujme vyškolená asistentka, a to by bylo, aby se nepovedlo najít šaty odpovídající vašim snům.

V salónu je k dispozici spousta krásných šatů francouzské značky Zoryana Stekhnovych – Paris. Nechybí jim elegance, něžnost ani honosnost, pravidelně vyhrávají soutěže o nejlepší svatební šaty roku. Cen se bát nemusíte, vybere si každý nezávisle na finančních možnostech. Starší modely jsou navíc pravidelně dávány do výprodeje, ceny jsou pak mnohonásobně nižší – ano, šaty si v tomto salónu můžete i koupit, a to za pár tisíc korun. Nikdo zajisté nepozná, že na sobě máte loňský či předloňský model. Neváhejte a objednejte se na zkoušku. I kdyby to mělo být jen za účelem získat představu, co všechno je vlastně k dispozici.

Ruku v ruce jdou s květinami i svatební dekorace!

Na toto téma nám poradila Pavlína Mikešová, majitelka Svatebního krámku.

Bohostyl – nikoho nepřekvapí, že top styl loňského roku se dere do popředí i letošní rok. Nevěsty si tento styl velmi oblíbily pro svou hravost a nesourodost.

Rustikální styl – kraloval několika uplynulým sezónám a stále je velmi oblíben. Je to pochopitelné. Statky, mlýny a farmy jsou mezi nejžádanějšími lokalitami i letos. Nevěsty snaží rustikální styl něčím oživit, odlišit. Ať už v kombinaci s nějakou barvou, nejvíce se zlatou.

Mikro svatby – trend, který už zde pomalu byl, ale vynikl až díky situaci ohledně vzniklé epidemie koronaviru. Část snoubenců si nechtěla nechat svůj velký den vzít a tak uspořádali takovou svatbu, kterou vzhledem k opatření mohli.

Chill out zóna/relaxační koutek – hosté se chtějí na svatbě ne jen bavit, ale také mít možnost si odpočinout. Připravte jim deky a polštáře, kde si můžou zout na chvíli boty, natáhnout nohy a načerpat síly na večer. Přistavte k tomuto koutku Prosseco autíčko, Kafe kolo, zmrzlinový stánek nebo stánek s cukrovou vatou a hosté budou o Vaší svatbě mluvit ještě dlouho poté.

Komentáře