Nevíte, jak se letos nalíčit na ples?

Kategorie: Make-up a líčení

Mojekrasa

Vánoce již klepou pomalu, ale jistě na dveře a vy si již možná lámete hlavu nad tím, jaké líčení bude pro letošní plesovou sezonu v kurzu. Přinášíme Vám několik praktických tipů na slavnostní večerní líčení, ze kterých si jistě vybere každá z Vás.

Vsaďte na výrazné rty!

Inspirujte se trikem, se kterým si podmanili v této sezóně světová mola přední světoví vizážisté. V pochmurném počasí těchto měsíců oranžové nebo rudé rty dodají Vaší tváři ten správný šmrnc, život a světlo. Jen řekněte, co může působit více sexy než plné šťavnaté rty? Ikony módního průmyslu Ralph Lauren či Yves Saint Laurent letos vsadili na kombinaci nepřehlédnutelných rtů a dokonalé pleti.

Nezapomeňte však na heslo, že výrazně nalíčené rty nejsou pro toho, kdo se bojí. Nemá smysl se řídit diktáty módy, pokud byste se poté na plese necítila ve své kůži. Pokud však máte pro strach uděláno, mějte na paměti, že líčení rtů musí být precizní, aby mohlo působit dokonale. Poté se Vaše rty stanou Vaší chloubou, která bude upoutávat pozornost všech přítomných.

Kromě klíčové rtěnky použijte pudr, korektor a make-up a můžete vyrazit do víru tance. Z luxusních rtěnek Vám můžeme doporučit Colour Elixir Lipstick, 715 Ruby Tuesday od Max Factor, tu seženete kolem 250 Kč, nadšená také jistě budete z Rouge Pur Couture 13 od Yves Saint Laurent za cca 900 Kč, nic rozhodně nezkazíte rtěnkou Sweet Kiss Naturel Lipstick, Rouge Glamour za cca 330 Kč.

Další tipy na líčení

  • Pamatujte, že někdy méně znamená více, zaměřte tedy svou pozornost například na již zmiňované šťavnaté rty
  • Ještě než se začnete líčit, buďte stoprocentně rozhodnutá o tom, kterou róbu si berete na sebe, líčení musí být s šaty v dokonalé harmonii, nesmíte připustit, aby finální výsledek působil přemrštěně
  • In stále zůstává univerzální kouřové líčení, třpytivými a metalickými barvami také nic nepokazíte, pokud již máte viditelné vrásky, vsaďte spíše na matné, pastelové barvy
  • Pokud toužíte po sexy vhledu očí, použijte nalepovací řasy
  • Nezapomeňte zarudlá místa a kruhy pod očima zamaskovat korektorem
  • Pro zvýraznění očí se také doporučuje do vnitřních koutků nanést zlaté nebo stříbrné stíny
  • Předtím, než nanesete lesk či rtěnku, použijte balzám na rty, aby byl výsledek dokonalý. Do psaníčka se Vám také jistě vejde pudr, jehož použití v průběhu večera jistě oceníte. Jde Vám o to se lesknout nebo zazářit?
  • Být hvězdou večera Vám také můžou pomoci třpytky, můžete je mít na obličeji, ale i na celém těle. Vyzkoušely jste již například tělové mléko se třpytkami? Nebo speciální třpytivé olejíčky či lak na vlasy se třpytkami?
  • Nezapomínejte hlavně na kvalitní podklad, je to základ, na kterém pak můžete lehce stavět!
  • Mějte na paměti, že dlouhé hodiny u zrcadla Vám nepomohou, pokud se o svou pleť pravidelně nestaráte, perfektně vyčištěná a ošetřená pleť je základem.

K dokonalému líčení patří i stejně perfektní vlasy. Toužíte například po lví hřívě?

V den plesu si ráno umyjte vlasy, nezapomeňte použít kondicionér a fén, nahřejte kulmu. Svou hřívu pak pramen po prameni natáčejte do ruliček, které pak nezapomeňte připevnit k hlavě. Počítejte s tím, že pak vznikne dle hustoty Vašich vlasů pět až deset ruliček. Po šedesáti minutách vlasy rozpusťte, jemně pročešte a vše zakončete fixací lakem. A lvice salonů je na světě…

Komentáře