Petra Měchurová sbírá ocenění a podporuje mladé kadeřníky

Kategorie: Účesy a vlasy

Mojekrasa

Petra Měchurová, jedna z nejvýznamnějších osobností české kadeřnické scény a majitelka stejnojmenného salonu v Praze, se umístila mezi třemi nejlepšími kadeřníky z celého světa ve finále soutěže International Hairdressing Awards („Mezinárodní kadeřnická ocenění“). Ta se konala 3. února 2019 v Madridu.

Soutěž International Hairdressing Awards je nejprestižnější světovou soutěží pro kadeřníky, která není spojena s žádnou kosmetickou značkou. Každoročně se jí zúčastní kadeřníci v šesti kategoriích a jejich díla posuzuje nezávisle volená komise pěti světových kadeřnických špiček. Petra Měchurová byla letos nominována v kategorii International Hairdresser of the Year („Mezinárodní kadeřník roku“), kde se umístila mezi třemi nejúspěšnějšími po boku Angela Seminary. Kolekci „I AM“ s Petrou přijela představit i Top stylistka jejího salonu, kadeřnice Lucie Janyšková. Do Madridu zavítalo mnoho slavných kadeřníků, mezi nimiž se dále objevili Tony Rizzo, Carlo Bay, Xpression Creativos a další.

Petra slaví úspěchy nejen v zahraniční, ale i na domácí scéně, což dokazuje i její loňské vítězství v soutěži českých a slovenských kadeřníků Czech & Slovak Hairdressing Awards v kategorii dámský komerční účes. Pravidelně je její jméno spojováno s účesy významných osobností, mezi nimiž se v poslední době objevily například Dagmar Havlová, Petra Kvitová a česká blogerka a módní guru Ina T., které Petra zcela změnila image z tmavovlásky na platinovou blond.

Petra Měchurová o své účasti na soutěži řekla: „Práce s vlasy mě vždy bavila, stejně jako celková péče o salon a jeho tým. Moci se zároveň účastnit soutěží tohoto kalibru a tvořit ve společnosti těch nejlepších světových kadeřníků je skutečná pocta. Vnímám to také jako obrovskou motivaci a zodpovědnost vůči klientům našeho salonu, pro které se já i celý náš tým snažíme neustále zlepšovat a získávat novou inspiraci.“

Tým Salonu Petra Měchurová je pečlivě vybírán samotnou Petrou a všichni kadeřníci procházejí jejím osobním školením předtím, než jsou jim svěřeni první klienti. Juniorské kadeřníky Petra nově podporuje také jako fotografka jejich účesových kolekcí, které nesou název XY Generation.

Salon Petra Měchurová sídlí v Králodvorské ulici v centru Prahy a již 17 let pečuje o vlasy klientů všech věkových kategorií. Design účesu je vždy konzultován a připravován každému zákazníkovi na míru, ať už je milovníkem klasické krásy a pravidelné kvalitní péče o vlasy, nebo dává přednost moderně s nádechem extravagance.

Více informací o Salonu Petra Měchurová naleznete na petramechurova.cz.

Fotografie

Komentáře