Potřebujete dovolenou? Vyzkoušejte wellness v zahraničí!

Kategorie: Relax a wellness

Mojekrasa

Jak již bylo předesláno další možností jak načerpat nové síly je wellness pobyt v lázních. Vybírat je opravdu z čeho. Pobyt můžeme zvolit v různých délkách, zaměřeních, s různými procedurami v České republice nebo i v zahraničí.

Wellness pobyt je naprosto ideální věc pro každého, kdo se rád nechává hýčkat masážemi, koupelemi, vůněmi nebo třeba pobytem v sauně. Účinky wellness pobytu vyženou stres a nastartují nás do dalšího pracovního procesu.

Kam za wellness odpočinkem v zahraničí?

Itálie – termální lázně jsou roztroušeny po celé Itálii avšak nejznámější najdeme na ostrově Ischia v Neapolském zálivu. Vyvěrá zde více než sto horkých i studených termálních pramenů. Zdejší vzduch je naprostým balzámem a příroda nás poutá zejména zvláštními termálními prameny, které tvoří barevná jezírka s termální vodou.

Liparské ostrovy s malým sopečným ostrovem Vulkano jsou stejně přitažlivé. Najdeme zde léčivé bahenní sirné lázně s bublinkami plynů, horké prameny probublávající mořskou vodou a moderní lázeňský areál. Personál nás bude opravdu hýčkat a okolní příroda s azurovým mořem, barevnými skalami a spoustou palem nás nabije energií.

Maďarsko

Termální lázně jsou největším bohatstvím Maďarska. Nabízejí kompletní wellness program se vším co k tomu patří a většinou i něco navíc. Výhodou lázní v Maďarsku je i to,že nejsou daleko od hranic České republiky a tak se tam vyplatí zajet i třeba jen na víkend. Je prokázáno, že i jediný den v termálních lázních nám poskytne vynikající odpočinek. Mezi nejvyhledávanější patří: Harkány, Zalakaros, Gyor.

Harkány je světově proslulým lázeňským centrem. Termální prameny zde dosahují teploty až 62°C a kromě vodních koupelí jsou zde nabízeny rovněž koupele bahenní. Ochutnat můžete výborná vína oblasti Villányu a Siklósu, pozoruhodnosti okolí a gastronomické zážitky dělají zde strávené dny nezapomenutelnými.

Zalakaro sleží 20 km západně od Balatonu v krajině vinic, ovocných sadů a lesů, které vytvářejí čistý vzduch a příjemné klima ve městě. Moderní lázeňský areál rozkládající se na ploše větší než 10 ha je rozdělen na léčebné centrum, termální a zážitkovou část. V léčebném centru se nachází 3 kryté bazény a jeden venkovní bazén. V zážitkové části nalezneme celoroční relaxace a wellness, krytý bazén s 10 vodními atrakcemi, nekrytý bazén se skluzavkou a hydromasážemi, dětský bazén s mini skluzavkou, překlopným vědrem, mini vodopádem, vodním hřibem, saunu a parní lázeň. V léčebné části jsou za příplatek poskytovány různé druhy léčebných terapií ve formě masáží, zábalů a koupelí. V lázeňském areálu si zahrajete tenis, volejbal, minigolf a pro děti je připraveno dětské hřiště. Tradiční speciality nabízí několik restaurací. Krásné výlety jsou do ptačí rezervace v Zimány a rezervace stáda zubrů. Blízký Zalavár je proslulý zříceninami staroslovanského hradiště a zapomenout bychom určitě neměli na výlet k jezeru Balaton.

Gyor je moderní areál na evropské úrovni, nově otevřený v říjnu r. 2003. Lázně jsou rozděleny na část léčebnou a část zábavnou. V léčebné části naleznete kryté i venkovní sedací bazény s termální vodou bohatou na minerály (teplota vody 29, 32 a 38°C). V zábavné části najdete 40 zážitkových atrakcí, kryté i venkovní bazény s perličkovými lázněmi, podvodními masážními tryskami, lehacími masážemi, vodopádem a tobogánem, saunu s masážemi, jeskyně. Bazén Romantic poskytuje čarovný noční požitek i během bílého dne a tvoří tak návštěvu ještě nezapomenutelnější. Maďarské speciality můžeme ochutnat v restauraci, občerstvit se můžeme v kavárně nebo ve vodním baru přímo v bazénu. Historická část města přímo zve k prohlídce. Najdeme zde Katedrálu sv. Štěpána, Biskupský hrad, kostel Karmelitánů, historickou lékárnu. Velká tržnice nás pozve k nákupům.

Zrelaxovat můžete i v domácím prostředí například díky kvalitním mobilním vířivkám.

Rakousko

Termální láznějsou zde početné a rozmanité, vybere si tedy opravdu každý.

Gasteinertal je údolí horkých pramenů, které najdeme v národním parku Vysoké Taury. Vyvěrá tu celkem 18 horských vřídel s velmi účinnou léčivou vodou s obsahem radonu o teplotě 37–41,5°C. Dva lázeňské areály Alpentherme a Felsentherme, které zde nalezneme nám poskytnou odreagování v podobě zážitkových lázní, aquaparku, saun, wellnessových aktivit. Navíc je obklopují nádherné hory a úžasná alpská příroda. Spojení, kterému se téměř nedá odolat.

BadIschl jsou vyhlášené Císařské lázně, které byly zcela zrekonstruované a nabízejí služby v té nejvyšší úrovni. Najdeme zde bazény se slanou vodou, vířivky, podvodní masáže, svět saun a spoustu atrakcí. A pokud je navštívíme v předvánoční atmosféře zažijeme nádherný čas adventu. Výlety do okolních měst – St. Wolfgang s vánočním symbolem lucernou, která pluje po celý vánoční čas na jezeře, Strobl s vánočním symbolem kometou a St. Gilgen, který má jako vánoční symbol svíčku nás přenesou do naprosto nepopsatelného vánočního pohádkového času. Výlety k jezeru Wolfgangsee ležícího v Solné Komoře mezi majestátními štíty hor jsou krásné v každém čase.

Baden nabídne největší evropské plně klimatizované císařské termální lázně Römertherme. V lázních najdeme naprosto perfektníwellness vyžití, zahrnující vířivky, masáže, sportovní i zábavní bazény, sauny, aromatické páry a mnoho dalšího. Kdo má rád historii nebude zklamán. V Bádenu jsou krásná muzea – tradiční rakouské muzeum historických panenek, hraček a plyšových medvědů, Beethovenův dům nebo Muzeum císaře Františka Josefa.

Německo

Termální lázněv BadFüssing a BadGriesbach patří mezi nejoblíbenější německé lázně. Najdeme je v bavorské golfové a termální oblasti a jsou od sebe vzdáleny pouhých 22 kilometrů.

BadFüssing je velmi atraktivní lázeňské městečko. Věhlas lázním zajistily především tři obrovské termální komplexy, díky nimž je BadFüssing největšími lázněmi v Evropě. Je zde cca 10.000 m2 termální vodní plochy a cca 80 termálních bazénů. Každý z komplexů nabízí jiné vyžití. Lázně 1 nabízí mimo jiné uzavřený komplex v selském stylu, saunu se senem, termální kašnu nebo čítárnu u krbu. Lázně 2 mají 120 metrů dlouhý kanál s velmi silným proudem s proměnlivou rychlostí, Saunaparadies a mnohé další wellness služby. Lázně 3 – Johanesbad mají sirný bazén, vulkánový vířivý bazén, hypertermální bazén (39 °C), bazén s mořskými vlnami, Saunawelt a další bazény i wellness programy. Městečko nabízí krásné procházky lázeňskými parky, páteční trhy, gastronomické večery a výlety za historií.

BadGriesbachse nachází velký lázeňský komplex s 13 termálními bazény s tureckou vanou. Teplota těchto bazénů je od 18 do 37 °C. Můžete si zde zahrát golf v největším golfovém areálu v Evropě s 18, 9 a 6 jamkovými hřišti. Rybáři si zde mohou zarybařit, kdo jezdí rád na koni jsou tu připravené krásné stáje. Využít můžete tenisová hřiště, lanové centrum nebo se můžete proletět v balóně. Na výlet můžete jet lodí nebo autobusem či autem. Navštívit můžete Bavorský les, bývalý klášter Asbach, mořské akvárium Jaging, hrad v Neuburg na Inne anebo renesanční zámek v Ortenburgu.

Slovensko

Termální lázně na Slovensku jsou jistě dobrou volbou. Většina je plně zrekonstruovaná a nabízí Wellness pobyty na míru. Mezi nejznámější patří Podhájská a potom také Aquapark Tatralandia.

Podhájská u Nových Zámků je termální koupaliště s unikátní a jedinečnou slanou vodou o teplotě 83°C, která je ochlazována na 33–35°C. Chemickým složením se voda podobá mořské vodě a svým složením je přirovnávána k vodě v Mrtvém moři. Pobyt zde je doporučován v období října až května. Wellness program navodí příjemné pocity a ty můžeme pak prohlubovat při některé z dalších aktivit jako jsou masáže, fitness, solárium,jakuzi, sauna, tenis nebo bowlling.Krásné lesy v okolí Podhájské nabízejí zajímavé turistické trasy po celý rok. Turistickými stezkami můžeme navštívit historické památky, zříceninuPaulín­ského kláštera nebo si vybrat s bohatého kulturního programu, který lázně nabízejí.

Aquapark Tatralandia najdeme v obci Liptovský Trnovec v jedné z nejbohatších lokalit na zřídla minerálních vod na Slovensku. Je největším vodním parkem nejen na Slovensku, ale i v Čechách a v Polsku, a díky zdroji termální minerální vody je návštěvníkům k dispozici po celý rok. Na to, aby jste si vychutnali všechny atrakce, wellness a zážitkové programy opravdu jeden den nestačí. Proto je zde přímo v areálu poskytnuto ubytování v apartmánech a bungalovech vystavěných do stylových osad. Co nabízí aquapark? 8 celoročních bazénů s termální příjemně teplou vodou ( 26 – 38°C) s množstvím atrakcí jako jsou sedací masáže, gejzíry, vodní proudy a postele, vodní hřiby, chrliče. V bazénech je možné si zacvičit i aquaerobic. 7 celoročních tobogánů a dalších skluzavek s různou náročností. Wellness program nabízí saunový svět Tatra-Therm-Vital a Wellness Paradise. Saunový svět Tatra-Therm-Vital je jedinečný komplex 16 parních, vodních a masážních koupelí, saun a procedur. Dokáže aktivovat všechny lidské smysly, zregenerovat a uvolnit celé tělo. Pro upevnění zdraví a krásy nám nabízí hydroterapii, aromaterapii, muzikoterapii a různou sílu tepla. WelnesParadise to je velmi pestrá nabídka masáží, koupelí, zábalů, elektroléčby a wellness balíčků. Zdá se, že zde najdete vše, co vás jen napadne.

Programy jsou pro ženy, muže i společné. Mimo vodní svět je tu Tarzánie – horolezecká lanová dráha s různými délkami a stupněmi obtížnosti a Šiklův mlýn s westernovým programem. Pokud bychom chtěli zajet na výlet do okolí můžeme se podívat do Liptovského Mikuláše, na Liptovskou Maru nebo do Demänovských jeskyní.

Komentáře