Potřebujete relaxaci? Vyzkoušejte švédskou masáž!

Kategorie: Relax a wellness

Mojekrasa

Necítíte se v poslední době dobře? Jste přepracovaní? Potřebovali byste si odpočinout a nabrat nové síly do dalších náročných dnů? Máte pocit, že na chvíli potřebujte vypnout a „dobít si baterky“? Zajímáte se o masáže a chtěli byste se o nich dozvědět více? Zaslechli jste již něco o švédské masáži?

Co je švédská masáž?

Techniky švédské masáže byly popsány již v polovině devatenáctého století Petrem Henrikem Lingem, na Západě se tradičně švédská masáž považuje za klasický druh masáže, kdy klient leží na masérském stole nebo sedí na židli, masér se zaměřuje na tělo jako celek nebo věnuje pozornost specifické problematické oblasti, profesionál využívá různých druhů tření či hnětení.

Proč bych měl jít na švédskou masáž?

Označení švédská masáž se často používá pro sportovní a rekondiční masáže. Švédská masáž je založena na klasických tradičních technikách. Používá se u sportovních laiků, ale také samozřejmě u sportovních profesionálů. Považuje se za naprosto běžný doplněk jejich přípravy. Pravidelná masáž ovlivňuje naši celkovou fyzickou i psychickou kondici. Vylepšuje výkonnost, zdatnost a výdrž sportovce.

Masáž také dokáže odstranit únavu po sportovní aktivitě. Pod pojmem švédská masáž se také rozumí jedna z technik pro relaxační masáž, při které se používá olej, může se také využít aromaterapie, proto se ze švédské masáže stává jeden z nejlepších prostředků, jak uvolnit napětí a stres, cílem je dosáhnout relaxace a uklidnění těla.

Rekondiční masáž

Užívá se jako prevence proti bolestem svalů a pro celkové uvolnění našeho těla.

Masáž před výkonem

Masér uzpůsobuje masážní techniky k tomu, aby se zvýšila výkonnost sportovce, tělo dotyčného by se mělo uvést do pohotovostního stavu. Tato masáž je přirozeně rychlejší, energetičtější, rychlejší.

Masáž po sportovní aktivitě

Po sportovní zátěži se přistupuje ke klidnější masáži, která nám má pomoci relaxovat, zbavit se únavy. Cílem této masáže je poskytnout tělu dostatečný prostor pro regeneraci, pro odpočinek. Tato masáž je ve srovnání s masáží před sportovním výkonem mnohem klidnější.

S jakými výsledky mohu po masáži počítat?

Po masáži se Vám zlepší Váš tělní metabolismus, celkově zlepšuje krevní oběh, slouží k okamžitému odstranění příznaků únavy.

Jak hluboko musím do peněženky sáhnout?

Hodinová švédská masáž Vás přijde cca na sedm set Kč, pokud se rozhodnete pro delší proceduru, tzn. hodinu a půl až dvě hodiny, dostanete se na cenu kolem 800 Kč.

Jak dlouho masáž trvá?

Délka masáže se může pohybovat od dvaceti minut až po například hodinu a půl. Délka příjemné procedury závisí na konkrétních okolnostech. Švédskou masáž lze praktikovat i jako součást předehry před milováním, milenci se budou cítit více uvolněně a více naladěni na sex.

Pokud máte dlouhotrvající problémy se zády a chcete se jich zbavit, doporučujeme Vám použít švédskou masáž zároveň i s jinými technikami, může se totiž stát, že samotná švédská masáž nestačí k rozmasírování stažených svalů.

Komentáře