Prodlužování a zhuštění vlasů - jaké máte možnosti?

Kategorie: Účesy a vlasy

Mojekrasa

Vlasy jsou korunou naší krásy. Snad každá žena touží po husté a dlouhé kštici. Bohužel jen málokterá z nás má to skutečné štěstí. Na druhou stranu dnes existují možnosti, jak krásných a dlouhých vlasů docílit. Existuje několik speciálních metod, díky kterým může mít prakticky každá žena vlasy svých snů. Je však třeba počítat s určitou časovou i finanční rezervou. V tomto článku bychom vám je rádi přiblížili. Hlavně výhody a zápory. Věříme, že vám to pomůže se správně rozhodnout.

Prodloužení a zahuštění vlasů musí být hlavně bezpečné a snadno udržitelné. Nemělo by to klientku nikterak omezovat. Vlasy lze prodloužit pomocí přírodních i umělých vlasů, které se za pomoci spojů přidají k těm vašim. A právě ve způsobu aplikace jsou hlavní rozdíly. Používají se totiž různé spoje a různé možnosti, jak je aplikovat. Každý salón má své osvědčené způsoby aplikace, proto si popišme ty základní.

Clip In vlasové příčesky

Pokud chcete mít hustou a dlouhou hřívu, ovšem finance vás limitují, můžete vsadit jednoduše na osvědčené clipy. Je to vlastně jen jednorázová (ovšem můžete je nosit prakticky kdykoliv) metoda, kdy si vlasy přichycené na clipu aplikujete do svých přírodních. Není to nic složitého, ovšem pro někoho to může být nepohodlné. Je třeba zvolit vhodný odstín i délku a vše si vyzkoušet. Na druhou stranu nevyjde to draho a zabere minimum času.

Metoda keratin – za tepla i za studena

Asi nejznámější metoda prodlužování a zahušťování vlasů, která je zároveň velmi kontroverzní. Dříve se hojně aplikoval keratin za tepla, kdy se k aplikaci pramene používají tepelné aplikační kleště, které roztaví keratin a přichytí jej k vlasovému vláknu. Díky tomu se vytvoří spoje. Někteří odpůrci říkají, že keratin za tepla může poškozovat vlasy. Je navíc nutné dodržovat dobu doplnění – tedy posunutí spojů max 12 týdnů, jinak se mohou vlasy začít cuchat.

Keratin za studena

Naštěstí existuje druhá varianta, kterou je keratin za studena. Tato metoda je k vlasům velice šetrná, protože se neprovádí za vysokých teplot ale pomocí ultrazvukových vln. Také je třeba říci, že keratin za studena se rychleji aplikuje. Je tedy v současné době stále oblíbenější.

Micro rings – malé kroužky

Tento způsob prodlužování a zahušťování vlasů se také těší velké popularitě. Výhodou je snadná aplikace pomocí kovových kroužků. Nutno však podotknout, že ne každému kroužky vyhovují. Někoho mohou tlačit a u jemných vlasů nemusí tak dobře držet. Cena je přibližně stejná jako u keratinu. Jakmile vlasy odrostou, kroužky se speciálními kleštičkami povolí a vlasy posunou. Tato technika se provádí za studena, vlastní vlasy tak nejsou vystaveny poškození.

Nano rings

Jde o velmi podobnou metodu jako micro ring. Rozdíl je v tom že vlasové prameny se pojí pomocí speciálního nano ring kroužku, který je velký asi jako špendlíková hlavička. Opět jde o šetrnou techniku.

Bond plus – plastové trubičky

Jedná se o moderní metodu prodlužování a zahušťování vlasů pomocí plastových trubiček. Podstatou této aplikace je mechanické spojení vlasového pramínku s pramínkem vašich vlasů za pomoci speciálního přístroje a malinkých plastových pojítek. Speciální plastové trubičky se navlékají na vlasy háčky, do kterých se provlečou vlasové pramínky. Tato metoda je šetrná, přesto dochází k zahřívání trubiček až na 120 ºC a ne každému může vyhovovat.

Vlasové pásky

Prodlužování vlasů pomocí vlasových pásků je velmi oblíbené. Velkou předností je, že jde o šetrnou techniku za studena. Vlasové pásky se přilepí k pramenu vašich vlasů – svrchu i zespoda. Pásky jsou velice pohodlné, díky plochému tvaru nikde netlačí a jsou diskrétní. Velmi dobře drží a vyhovuje většině typů vlasů. Výše uvedené metody prodlužování a zahušťování vlasů jsou využívané nejčastěji. Jejich cena se u jednotlivých salónů může lišit.

Doporučujeme se vždy poradit předem a nechat si vlasy prodloužit skutečnými odborníky. Ti by vám měli říci, která technika je pro vás nejlepší. Pro skutečně krásný efekt vsaďte vždy na pravé vlasy, nikoliv umělé.

Komentáře