Pudr na obličej: proč ho potřebujete a jak správně používat?

Kategorie: Make-up a líčení

Mojekrasa

Nyní se na trhu krásy vyskytuje velké množství pudrů různých kosmetických značek a různých typů. V tomto článku si řekneme, jak se od sebe liší, pro jaké typy pleti se hodí a jak ho správně používat.

Druhy pudru na obličej

Krémový pudr

Pokud nechcete používat tekuté tónovací prostředky a klasický pudr vám nepostačí, zkuste krémový pudr. Právě tento kosmetický prostředek se stane perfektním řešením pro ženy, které nemají rády tónovací krémy. Krémové pudry se ideálně hodí pro suchou pleť, protože obsahují vosk a minerální oleje. Tyto složky vyživují a hydratují suchou pokožku obličeje. Mimochodem, tento prostředek také lze aplikovat jako korektor i na pleť kolem oči.

Sypký pudr

Sypký pudr ve srovnání s klasickým kompaktním pudrem má lehčí a jemnější texturu, která zajišťuje rovnoměrné pokrytí. Sypký minerální pudr může skrýt všechny nedostatky na pokožce, podobně jako primer. Nedoporučuje se ho však používat jako pudr klasický, tedy jako závěrečnou tečku za make-upem, protože by celý look vypadal až moc hutně.

Matující pudr

Matující pudr je perfektním kosmetickým prostředkem pro majitelé mastné pleti. Takový pudr nejen odstraní mastný lesk, ale také účinně skryje záněty a zabrání jejich vzniku. Mikročástečky pudru neucpávají póry, ale absorbují přebytky kožního mázu. Výhodou matujícího prostředku je také schopnost zajistit dlouhodobou odolnost make-upu.

Transparentní pudr

Transparentní pudry jsou určené k fixaci tónovacího krému a korektoru. Tento typ pudru dodává pleti sametový vzhled, snižuje viditelnost pórů a okamžitě vyhlazuje obličej. Z široké nabídky si můžete vybrat pudr žlutých, růžových nebo zelených odstínů. Prostředek je určen pro snadné sjednocení barvy pleti, pokud je náchylná k červenání. Maskovací účinky takový pudr nemá.

Bronzující pudr

Bronzující pudr je obyčejně tmavý pudr s třpytkami nebo matný, ale vždy s teplým zlatavým podtónem. Má podobné účinky jako tvářenka. Bronzující pudr přidává pleti lehký efekt opálení a po aplikaci zanechává velmi lehké průhledné pokrytí. Nanášejte bronzující pudr nejchlupatějším štětcem s dlouhými štětinkámi na všechny vystupující části obličeje, především na čelo, lícní kosti, tváře, bradu, nos, uši a krk. Pokud spěcháte nebo nemáte rádi tlusté vrstvy kosmetiky, bronzující pudr se stane pro vás nejoblíbenějším produktem.

Fotografie

Komentáře