Rozzářte se pastelovým jarní make-upem!

Kategorie: Make-up a líčení

Mojekrasa

Příjemný začátek týdne všem čtenářům Salony-krásy.cz, jaro je v plném proudu a venku se probouzí příroda do pestrých barev a proto i já vám dám dnes tip na trochu barevnější jarní makeup, který se ale hodí i na běžné nošení a pokud přidáte na intenzitě, můžete ho použít i na večer.

Mnoho žen se barevných očních stínů a výraznějších kombinací bojí a je to, dle mého názoru, škoda, protože barvy sluší každému a krásně rozzáří oči a celý obličej.

Důležité je pouze vybrat správný odstín, který ladí k vašemu barevném typu. Já jsem dnes použila kombinaci pastelových odstínů ve žluté, fialové a tyrkysově zelené. Možná se vám zda, že tyhle barvy jsou k sobě poměrně výrazné a máte pravdu, ale letošní móda velí k „blokování“ výrazných odstínů k sobě a to dokonce i v barvách neonových a mně osobně tento trend velmi zaujal a líbí se mi a mám dojem, že v umírněných pastelových tónech vypadá líčení vesele, jarně, ale zároveň i elegantně a nemusíme se ho bát. Nakonec kdy jindy se barevně vyřádit než na jaře a v létě..

Já jsem začala líčením očí, protože jsem použila pigmenty, které jsou sypké a trochu opadávají a tak mi tento způsob lépe vyhovuje, ale pokud jste zvyklé nanášet nejdřív makeup na celý obličej a sjednotit si pleť, je to úplně jedno a i někteří odborníci doporučují nanášet nejdříve makeup.

Na víčko jsem použila bázi pod oční stíny, báze je důležitý krok a určitě ho nevynechávejte, zintenzivní barvy a stíny vám vydrží krásné a neslité do záhybu oka celý den. Dalším krokem bylo nanesení žlutého sypkého stínu – pigmentu na horní víčko, stín naneseme od vnitřního koutku zhruba do dvou třetin oka a na spodní linku od vnitřního koutku do jedné třetiny oka. Nanášela jsem plochým větším štětečkem na oční stíny.

Pak přichází na řadu fialová, tu jsem začala nanášet od vnějšího koutku směrem do středu oka menším kulatým štětečkem na oční stíny, na horním víčku patří zhruba do jedné třetiny a na spodním do dvou třetin, na horním víčku ho naneseme také do záhybu oka. Poté mezi sebou barvy pěkně rozmažeme větším chlupatým štětcem, aby se ztratily ostré přechody a pod obočí naneseme tělový matný stín. Dalším krokem je zvýraznění spodní linky fialovou tužkou na oči, kterou naneseme po celém obvodu spodního víčka a pak přichází na řadu tyrkysově zelená tužka na waterline neboli vnitřní část spodního víčka. Tímto krokem máme oči téměř hotové, naneseme už jen řasenku dle vašich preferencí, ať už prodlužující, či pro zvětšení objemu.

Dále jsem sjednotila pleť make-upem, pod který jsem použila zmatňující bázi, která vám vyhladí a sjednotí pleť a připraví ji na nanesení makeupu. Makeup roztírám plochým štětcem na makeup ze syntetických vláken, ale můžete použít i prsty, případně houbičku, já bych ovšem doporučila štětec, který vám ušetří nejen práci a i výsledek je lepší, než s jinou metodou, ale také materiál.

Tvář jsem vykonturovala tmavým makeupem, kterých jsem použila pod lícní kosti, aby obličej nepůsobil ploše a na lícní kosti, v místě, kde jsou tzv. jablíčka, jsem použila fialkový třpytivý stín na oči místo tvářenky.

Tip pro vás: pokud nemáte dost odstínů tvářenek, můžete použít i fialkové, růžové nebo tělové oční stíny, pokud jsou trochu lesklejší textury, poslouží i jako rozjasňovač.

Samozřejmostí je zamaskování kruhů pod očima a pupínků korektorem v barvě pleti. A zbývají nám už jen rty, které jsem vykreslila konturovací tužkou a vyplnila fialkovým leskem na rty.

 

Celý makeup můžete pro větší výdrž přepudrovat fixačním pudrem. Look můžete doplnit také barevně sladěnými nehty, já jsem použila fialovou od Chiny Glaze, a oblečením a jaro vás zaručeně nezaskočí nepřipravené ;)!

Na celý postup na videu se můžete podívat tady:

Krásný den Vaše Petra

Fotografie

Komentáře