Slavnostní vyhlášení L’Oréal S​TYLE & COLOUR TROPHY

Kategorie: Styl celebrit

Mojekrasa

Prestižní světová kadeřnická soutěž se do České republiky vrátila po pěti letech, za to ve velkém stylu. Udílení cen se konalo v pátek 27. května a následoval párty galavečer, kde se oslavovalo. Pro český profesionální kadeřnický svět je návrat a udílení cen Color trophy přehlídkou nejlepších a nejkreativnějších účesů. Pro mladé kadeřníky je velkou motivací možnost zviditelnit svoji práci a posbírat cenné zkušenosti.

Letošnímu ročníku kraloval Salon Petra Měchurová,​který měl nominace pěti finalistů. Na pátečním kongresu byly vyhlášeny jako vítězky Zuzana Hromečková, za Nejlepší pánský účes a Anna Pavlicová za kategorie Nejlepší barva, Nejlepší střih a Hlavní cena nejlepší dámský účes, obě ze Salonu Petra Měchurová.

Kadeřníci musí v reálném čase vytvořit účes který pro Colo Trophy navrhli. Jedná se o moderní a trendy komerční účes, který je ovšem běžně nositelný. Účes zároveň musí ladit s líčením a s modelkou, kterou si kadeřník vybral aby vznik takzvaný Totallook.

Průběh soutěže popisuje trojnásobná vítězka Anna Pavlicová ​ze Salonu Petra Měchurová: “Klasicky se v soutěži postupuje tak, že se stanoví konkrétní koncept, tedy konkrétní nápad na střih a barvu a až potom se hledá vhodná modelka. Já jsem postupovala jinak. Vybrala jsem si úžasnou modelku Evu, která mě pro účes přímo inspirovala a vytvořila jsem účes pro ni přímo na míru.” usmívá se Anna. Dodává, že pracovala s více než s pěti odstíny barev, ale chtěla, aby účes nakonec vypadal jednoduše a čistě. Střih navrhla tak, aby se k tónům přidala dynamika a vzdušnost.

“Během focení a příprav jsme se hodně scházeli jako team, abychom se domluvili na všech detailech. Focení probíhalo dobře a všichni jsme si to užili, celému týmu moc děkuji. V pánských účesech zvítězila Zuzana Chromečková ​která nám sdělila, že její inspirací jsou hlavně fashion weeky a móda v zahraničí. Pro Color Trophy chtěla vytvořit look vymykající se přetrvávajícím trendů.

“Vycházela jsem z pánské klasiky, kdy jsou vlasy po stranách vystříhány až ke koutům, vrch zachován dlouhý, načesaný dozadu. Tento styl jsem posunula o nevšední střih s dominantní ofinou se zuby, celé v matném looku s texturou.”

Dodává, že pro ní byl velkou inspirací model Jan, který má velmi specifický výraz ve tváři, z čehož měla nejprve obavy, ale dala na radu Petry Měchurové a je ráda že si Jana nakonec vybrala.

“Celou spolupráci jsme si užili jako tým, pracovala jsem s vynikajícími profesionály. Všeobecně jakákoliv kreativní tvorba je pro mě spíše zábavou a koníčkem. Snažím se pracovat tak, aby to na mé práci bylo vidět.” dodává Zuzana.

Galavečer byl plný emocí, dojmů a předcházelo mu mnoho příprav. Na pódiu proběhlo několik impozantních vlasových show, které sklidily velký úspěch. Všichni byly nadšení a panovala příjemná sváteční atmosféra. Smysl soutěže chválí i Anna Pavlicová:

“Jsem ráda, že je tady po celých 5ti letech pauzy soutěž zpět, protože koncept na kterém je postavena je skvělý. Zhotovit uměleckou fotku a potom dokázat před porotou, že je účes reálný tak jako na fotce, je velká výzva ale také zábava a zkušenost. Jsem velmi ráda a cením si toho, že se naše práce líbila! Také zdravím a děkuji celému týmu Salonu Petra Měchurová. Díky moc za Vaši podporu.”

Doufejme, že se udílení cen Color Trophy stane opět pravidelnou přehlídkou nejlepších mladých kadeřníků v České Republice. Máme se určitě na co těšit.

Fotografie

Komentáře