Strašák jménem celulitida. Jak se jí účinně zbavit?

Kategorie: Zdraví a hubnutí

Mojekrasa

Hodně se o ní mluví, objevit se může kdykoliv a velmi špatně se jí zbavuje. Ano, řeč je o celulitidě, která postihuje zejména ženy. Celulitida neboli pomerančová kůže nevypadá vůbec pěkně. Navíc nepostihuje pouze ženy s nadváhou, ale i ty štíhlé. Jde o jakousi hrudkovitou formu tuku, jenž se ukládá v podkoží. S přibývajícím věkem se tvorba celulitidy zvyšuje a v ohrožení je prakticky každá žena. Ovšem existují možností, jak se jí zbavit. Chce to však trpělivost a hlavně vydržet.

Proč se celulitida objevuje převážně u žen?

Je to trochu nespravedlivé, ale celulitida postihuje převážně ženy a je to dáno ženským hormonem estrogenem. Díky němu mají ženy mnohem větší předpoklad ke tvorbě této nehezké kůže. Pomerančová kůže má několik fází. Nejprve je patrné pouze při stisku podkoží. Časem se „ďolíčky“ prohlubují až jsou patrné na první pohled. Nejčastěji se objevuje na stehnech, zadečku, na břiše a pažích.

Jak s celulitidou zatočit?

Nejlepší prevencí je samozřejmě pohyb a obecně zdravý životní styl. Jenže pokud se celulitida objeví, je třeba věnovat jí větší pozornost.

Jednou z oblíbených metod proti celulitidě jsou lymfatické masáže. Jsou účinné zejména proto, že špatný oběh lymfatického systému může vést právě ke vzniku celulitidy. Cílem masáže je rozproudit tok lymfy v podkoží a tím „rozpustit“ i nevzhledné hrudky, které se tvoří v podkoží. Lymfatické masáže jsou moc příjemné, provádí se jemným a mírným tlakem. Je však třeba chodit na tyto procedury pravidelně. A pozor, lymfatické masáže mají řadu pozitivních výsledků a fungují i jako účinná prevence.

Pravidelné cvičení

Ano, je to tak. Pokud budete cvičit a posilovat rizikové partie, celulitida u vás nebude mít šanci. Lze doslova říci, že lidé, kteří mají pravidelný pohyb, se nemusí celulitidy obávat. Ale pozor, ne všechny partie zatěžujeme stejně. I když zmizí ze zadečku a stehen, může se držet na bříšku a pažích. Někdy je to začarovaný kruh.

Přístroje, které pomohou v boji proti celulitidě

Pokud chcete dosáhnout nejlepších výsledků v relativně krátké době a bez velké námahy, vsaďte na moderní technologii. Existují totiž přístroje na hubnutí, které „žehlí“ povrch pleti a zároveň vysílají signály do podkoží. Pokud chcete vsadit na tyto techniky, zajděte k profesionálům na kliniku nebo do salónu a nechte si poradit, která metoda by pro vás byla ta nejvhodnější. Možností je totiž hned několik. Velmi oblíbené jsou ultrazvukové přístroje, které narušují tukové buňky. Rozpuštěný tuk se pak odvádí s pomocí ultrazvukové drenáže. Ale pozor, ultrazvuk nezpevňuje svaly a kůži, proto je vhodné kombinovat jej s laserovým ošetřením, které vyrovná nerovnosti kůže.

Kombinujte jednotlivé procedury

Ideální je kombinace několika procedur a střídat je podle potřeby. Choďte na masáže, můžete zkusit zmíněný ultrazvuk, ale také nezapomeňte na pohyb a zdravý životní styl. Skvělé jsou také zábaly, které rozpouští tuk nebo peeling kůže. Boj s celulitidou není snadný, ale pokud vytrváte, odměnou vám bude krásná a zdravá kůže bez chybiček.

Hledejte ty nejlepší odborníky!

Zbavily jste se celulitidy? Jakou metodu byste doporučily dalším uživatelům? Budeme rádi za váš názor pod článkem!

Jak na celulitidu a co ji skutečně odstraní?

"Slyšeli jste o maderoterapii a její účincích na celulitidu?"https://­salony-krasy.cz/clan­ky/slyseli-jste-o-maderoterapii-a-jeji-ucinky-na-celulitidu

Komentáře