Svatební make-up trendy 2019 podle Makeup Institute Prague

Kategorie: Make-up a líčení

Mojekrasa

„Volnost, lehkost, svůdnost“

Opět se blíží hlavní svatební sezona, kdy tisíce žen touží po svém kouzelném dnu D. K tomu samozřejmě patří perfektní make-up a vlasy. Jaké jsou aktuální trendy, jak si vybrat šikovnou a spolehlivou make-up artistku a co vás při těchto výjimečných přípravách čeká, na to jsme se zeptali těch nejpovolanějších z povolaných. Ředitelky prestižní vizážistické školy Make-up Institute Prague Markéty Davidovich a profesionální make-up artistky Simony Bártové.

Váš den, vaše pravidla!

Je trendy, nebýt trendy?

Ano! Užijte si svůj velký den podle sebe. Nechte se inspirovat časopisy či internetem, ale nezapomínejte, že styl vychází vždy z osobnosti nevěsty, diktát módy už neexistuje. Proto vám nebudeme radit žádný konkrétní look. Dostaneme se k pár zásadním krokům, které by u kvalitního svatebního make-upu neměly chybět, ale finální vzhled je na vás a vašich pocitech.

V jednoduchosti je síla

Ať už se rozhodnete pro make-up minimalistický nebo vsadíte na výraznější propracovaný styl, mějte na paměti jedno nestárnoucí pravidlo. V jednoduchosti je krása. Tedy i výrazný styl by měl vypadat přirozeně a sedět k celkovému vyzařování nevěsty. Jedině tak dosáhnete nadčasového vzhledu, který je zárukou toho, že se nám svatební fotografie budou líbit i po letech.

Speciální produkty, pro speciální příležitost

Zafixovat, prosím!

Svatební líčení má své zákonitosti, kterými se odlišuje od běžného denního makeu-upu. Základem celého make-upu je výdrž a odolnost. Tak budeme vypadat perfektně celý den i noc. „Výdrž make-upu je primární, takže musíme použít speciální produkty, díky kterým make-up zůstane na místě, ale zároveň nevytvoří masku. Nechceme totiž vypadat jako někdo úplně jiný, ale zároveň toužíme po propracovaném make-upu, který nenosíme každý den.“ říká Simona.

Štěstí přeje připraveným a i když nikdy dopředu nevíte, co se může stát, můžete mít jistotu, že váš make-up přežije všechno. Můžete plakat (štěstím samozřejmě!), počasí si může řádit dle libosti a i po vášnivějším novomanželském polibku, zůstane vše tam, kde má. Jak radí Simona ze svých bohatých zkušeností „Líčení vydrží pláč i déšť. Vizážisté toho dosahují kombinací moderních zátěžových produktů a speciálních fixačních technik. Obzvláště doporučuji Ultra Setting vaporizer od značky Kryolan. Tento sprej byl vytvořen pro spolehlivou fixaci všech typů make-upu a používají ho profesionálové při focení či natáčení.“

Dotek luxusu

Luxusního vzhledu dosáhneme kombinací svěžích barev a dokonalých textur. Hedvábná pleť, zářivé kontury, dokonale vystínované oči a pečlivě nanesená rtěnka. To je klíč! Opět, všechno v barvách a intenzitě, kterou sami uznáte za vhodnou. „Doporučuji použít tělovou voděodolnou linku Kryolan HD Cream Liner v odstínu Vanilla Sparkle. Ta nám zajistí perfektní rozzáření a vyhlazení víčka, navíc budou následné produkty perfektně držet a zvýrazní se sytost barev. Na rty je zase dobré použít rtěnku, která vydrží, přesto nám ale rty nevysuší. Já mám oblíbenou hydratační dlouhotrvající rtěnku od značky Make-up designory z řady Sheer Lipstic. Konkrétně odstíny Clay a Just Pech jsou jako dělané pro rozzářenou nevěstu.“ prozrazuje svoje profesionální triky Simona.

Rozvlňte se!

A co s vlasy? Oblíbeným prvkem jsou vlny ve všech podobách. A jelikož paní Simona je skutečný profesionál a dokáže vykouzlit i nádherné účesy, poradí nám i ohledně vlasového stylingu.

„S vlnami můžeme dosáhnout romantického, elegantního, retro, ale i lehce punkové vzhledu. Rozpuštěné, lehce sepnuté, nebo vyčesané? Je to jedno, ale vždy musejí být vzdušné, objemné a lehké. Vyčarujeme je pomocí žehličky nebo kulmy. Skvělým pomocníkem je speciální vlasový pudr, který zajistí objem a texturu. Celý účes samozřejmě fixujeme jemným lakem. Krásným doplňkem ve vlasech jsou živé květiny. Zde je ale nutná domluva s floristkou, která květiny upraví tak, aby vydržely svěží celý den.“

Šaty dělají nevěstu

Nabírané šaty s vlečkou nebo splývavá elegance? I u šatů platí, že byste měli zvolit něco, v čem se budete cítit noblesně, ale zároveň přirozeně. A kdo řekl, že svatební šaty musejí být nutně čistě bílé? „Už několik posledních let sílí u svatebních šatů zastoupení pudrové (někdy označované jako blush nebo champagne) barvy.“ říká majitelka salonu Maya. I české nevěsty začínají mít na tento překrásný tón odvahu a jsou velmi mile překvapeny pozitivní odezvou od svatebních hostů. Milujete krajku? Další zajímavá alternativa jsou právě krajky na tělovém podkladu, který krajku krásně zvýrazní.

Co se týče střihu i zde přišlo uvolnění. Prosazují se splývavé siluety, šaty celkově lehčí a vzdušnější. Ubývání látek se projevu také hlubšími výstřihy – nejen v dekoltu a zádech, ale i v podpaží.

Svěřte se do rukou profesionála

Jak nám výše popsala make-up artistka Simona Bártová, na svatební make-up jsou kladené velké požadavky. Proto se vyplatí, svěřit se do rukou zkušené vizážistce, díky které budete mít jistotu, že bude váš make-up dokonalý a navíc si užijete zkušené hýčkání a chvíli klidu, který ve svatební den zajisté oceníte. „Výběru své vizážistky věnujte pozornost a zarezervujte si ji včas, šikovní lidé mívají před sezónou plno.“ radí Markéta Davidovich, ředitelka Makeup Institute Prague.

Která je ta pravá?

Toho pravého pro život jste už našla. Jak ale vybrat tu pravou make-up artistku? Spolehlivým způsobem je zkouška make-upu, která se koná s dostatečným předstihem, před konáním svatby. „Zkouška může trvat 2–3 hodiny, nejlépe za denního světla, abychom mohli sledovat výdrž a vzhled make-upu. Vizážistka by vám měla nabídnout více variant líčení i účesu, vše s vámi detailně probrat a vysvětlit postupy. Měla by respektovat vaše přání a představy, případně je vhodně a citlivě korigovat. Na zkoušku doporučuji obléknout bílý top, abyste měla finální představu o kombinaci zvolených barev.“ vysvětluje Markéta.

Dobrá rada nad zlato

Správná make-up artistka půjde i “pod povrch“. Například zdůrazní důležitost hydratace. Na vysušené pleti se šupinkami nevypadá dobře ani nejluxusnější make-up. Intenzivní pitný režim a kvalitní péče u kosmetičky je naprostý základ úspěšného líčení. „Dobře hydratovaná a zdravá pleť ovšem není otázka pár dní, proto je dobré dělat zkoušku make-upu zavčasu, aby měla nevěsta dostatečný prostor na přípravu.“ potvrzuje Markéta. Po letitých zkušenostech v make-up branži přihazuje i Markéta tipy na produktové oblíbence. „Univerzálně oblíbená je řada Blue Corrector od značky Make-up Designory, které obsahují 98% pigmentu, takže jsou vysoce krycí. Zároveň jsou ale i rozzařující a skvěle drží. Nesmí chybět ani černá gelová linka od značky Kryolan HD Cream Liner v odstínu Ebony, kterou vykouzlíte perfektní linku, ať už se rozhodnete pro verzi výraznou nebo jemnou aplikaci “do řas“ pro hlubší a výraznější pohled.

Dekorativní kosmetika a ostatní produkty značek Kryolan a Make-up Designory jsou k zakoupení v kamenném obchodě v Make-up Institute Prague.

Svatební make-up trendy 2019 podle Makeup Institute Prague

Fotografie

Komentáře