Svatební trendy 2017 podle Make-up Institute Prague

Kategorie: Make-up a líčení

Mojekrasa

Svatební sezóna je v plném proudu. U svatebního looku jde vždy hlavně o podtržení Vaší krásy, ať už preferujete odvážnější výrazný styl nebo jemné nahé líčení. Intenzita a styl je na Vás. V den svatby se určitě chcete cítit nádherně, ale zároveň sama sebou.

Profesionální makeup artistka Simona Bártová spolu s Makeup Institute Prague představují svatební trendy, které ovládnou rok 2017.

Makeup v den svatby má svá pravidla, musí být hlavně dostatečně výrazný, aby vypadal dobře na fotografii, ale zároveň působit přirozeně a vydržet po celý den.

1) Nepodceňujte před svatbou pitný režim a intenzivní hydrataci pleti, určitě si dávejte masky a peeling. Doporučuji pleť hydratovat kvalitním hydratačním krémem- skvělý je například Effaclar mat krém od La Roche-Posay. V den svatby tak bude Vaše pleť bez šupinek a makeup bude vypadat skvěle, což je naprostý základ úspěchu.

2) Před líčením i během líčení osvěžte svou pleť hydratačním tonikem ve spreji, pleť bude vypadat zdravě a líčení poté vydrží déle (např. růžová voda- koupíte v drogerii, MAC fix+)

3) Pokud máte pleť mastnou se sklonem k viditelným pórům, určitě nevynechejte matovací bázi pod makeup, která zjemní reliéf pleti a prodlouží výdrž makeupu. Já osobně používám bázi značky MUD (koupíte na www.makeuphouse.cz). Stačí nanést tenkou vrstvu a nechat chvíli vstřebat, poté je pleť připravena na makeup.

4) Makeup musí být lehký, ale stabilní a relativně dobře krýt, výborně vypadají HD produkty, zejména kombinace makeupu a lehkého pudru. Důležitá je také samotná aplikace makeupu, doporučuji nanášet makeup houbičkou- beauty blenderem a pomalu zapracovávat do pleti. Touto technikou se makeup lépe vstřebá do pleti a déle vydrží.

5) Korekce pupínků a kruhů pod očima musí být neviditelné a precizní – nejlépe se osvědčují profesionální barevné neutralizátory s vysokou pigmentací (KRYOLAN, MUD- např. Dermacolor camouflage paletka www.makeuphouse.cz), výsledek je opravdu o mnoho lepší a snazší než u klasických korektorů. Malým štětečkem naneste na problémovou partii a zapracujte houbičkou.

6) S pudrem ani s nánosy makeupu to nepřehánějte, pro fixaci stačí opravdu málo. Zvláště v horkých dnech by se Vám makeup dříve či později rozpil. Stačí tenká vrstva a pudr jen zlehka zapracovat, zkuste použít menší štětec na pudr, než jste dosud zvyklá a pomalu ho „zaťupejte“ do pleti, zvláště do T- zóny (střed čela, nos, brada). Potřebujete ale opravdu kvalitní fixační pudr, mně osobně se na svatby nejvíce osvědčil Fixing powder od Kryolan, který je navíc voděodolný. (koupíte na www.makeuphouse.cz )

7) Co se týče konturování, když konturujte citlivě, získá Váš obličej krásnou plastičnost a svěžest. V tutorialu je pleť modelky vykonturována a rozjasněna HD pudrovou paletkou od Kryolanu. Naneste světlý rozjasňující pudr na spánky, lícní kosti, kořen nosu a na srdíčko rtů. Tmavším bronzovějším stínem lehce vystínujte tvář pod lícní kostí. I zde ale platí pravidlo- všeho s mírou. Naopak na instagramu nebo youtube jsou často ukázky líčení, které se nedají nosit za denního světla, natož na vlastní svatbě. Na závěr naneste tvářenku, usmějte se a lehce poprašte jablíčka tváří broskvovým, nebo narůžovělým pudrem. Tvář ihned bude působit mnohem mladším a zdravějším dojmem. Zde se určitě vyplatí investovat do kvalitní tvářenky, vyzkoušejte například NARS odstín Orgasm- koupíte v prodejně Sephora.

8) Pod oční stíny je dobré použít profesionální bázi (např. Kryolan- www.makeuphouse.cz ) – stíny a dokonce pigmenty se nehnou, můžete se spolehnout po celý den. Stačí nanést tenkou vrstvu na oční víčko a nechat vstřebat. Kdyby jste dali větší vrstvu, stíny by se poté začaly spíš drolit. Řasenku určitě doporučuji voděodolnou. Pro výraznější pohled můžete použít pár trsů umělých řas do vnějšího koutku oka.

9) Než začnete nanášet rtěnku, je dobré si udělat peeling rtů, aby byly krásně hladké. Poté naneste alespoň na 10 minut vrstvu vazelíny a otřete. Rty v tomto případě určitě vykreslete konturovací tužkou. Zvote odstín co nejbližší rtěnce kterou použijete a s tužkou vykreslete celé rty, následně naneste rtěnku. Pokud zvolíte výraznější rtěnku, vybírejte z dlouhotrvajících neslíbatelných textur, kterých je na trhu dostatek.

Chceš nabízet svým klientkám svatební líčení? Pokud ano, můžeš se zdokonalit v rámci svatební technik ve speciálním jednodenním kurzu SVATEBNÍ SPECIÁL, který Make-Up Institute Prague pořádá každý měsíc. V kurzu se předpokládá znalost základních makeup technik. Pokud líčit neumíš, je nutno naučit se první základy v rámci základního makeup kurzu s názvem BASIC PRO a až poté se zdokonalovat v rámci pokročilých technik. Více informací nalezneš na www.makeupinstitute.cz

Svatební trendy roku 2017. Nechte se inspirovat líčením, vlasy a svatebními šaty

Fotografie

Komentáře