Svatební trendy 2020

Kategorie: Make-up a líčení

Mojekrasa

Svatební den je jeden z nejdůležitějších dnů našich životů a každá žena o tom svém dni D sní už od dětství. V tomto článku Vás seznámíme s trendy pro rok 2020, triky, tipy a zkrátka, jak se na tento výjimečný den připravit.

Dle profesionální vizážistky a lektorky v Make-Up Institute Prague, Simony Bártové, letos vedou stále svatby v BOHO stylu – výrazné květinové ozdoby, uvolněnost, přirozenost, ale zároveň velice ženský styl. Novinkou oproti loňskému roku budou hlavně ozdoby ve vlasech. Krom výrazných květinových ozdob, budou trendy perlové čelenky, mašle, šátky a různé vlasové aplikace. Co se samotného účesu týče, je stále na vrcholu uvolněný styl, ale také copy v různých podobách.

Pokud se zaměříme na novinky v oblasti makeupu, povede přirozenost ozvláštněná výraznější rtěnkou v temně fialových tónech. V případě, že by si nevěsta přála spíše jemnější líčení, budou trendy stíny v narůžovělých odstínech, dodává Simona. Letos si i extravagantnější nevěsty přijdou na své, protože se vrací na výsluní makeupy alá DISCO BEAUTY, samozřejmě ve střídmější variantě, a sice bílé linky v různých formách.

Co je současným trendem v produktech? Pro svěžía šťavnatou pleť jednoznačně nešlápnete vedle s Kryolan Shimmering Even Foundation. Tato rozjasňující báze, dodá tváři lesk a zdravý vzhled. Zakoupíte na eshopu makeupbrands.cz Nezbytnou součástí každé svatby jsou kytice a celková květinová výzdoba. “Trendy svatebních květin se stále vyvíjí. Ve větší oblibě je americký styl bohatších květinových dekorací a menší, minimalističtější kytice pro nevěstu. Kytice už nejsou tak „rozevláté“, a vrací se do kulaté formy a pravidelnosti. Stále větší oblibě se těší květiny ve vlasech v podobě objemnějších věnečků, korunek a čelenek. Používané květy jsou větší a nadýchanější, v pastelových barvách. Určitě je dobré sladit typ kytice a druhy materiálu se stylem svatby a místa, kde se bude odehrávat, protože dobře například nepůsobí boho kytice s prvky exotických květin a eucalyptem prostředí venkovské stodoly.

Co se květinové dekorace týče, je dobré držet se sezónnosti květin a přizpůsobit tomu celkový look. Navíc květiny mimo sezónu většinou bývají menší, v horší kvalitě a jsou výrazně dražší.” – řekl majitel a florista květinové dílny Luka:sh Lukáš Tvrdý.

Rozhodně na žádné svatbě nesmí chybět výborné občerstvení, o té sladké části se s námi o pár tipů podělila Hana Maryšková, cukrářka a majitelka Cakeland, která říká, že stále více v módě jsou tzv. Sweet bary, kde doporučuje vybrat minimálně 3 druhy sladkého a od každého dvě příchutě. Při vybírání dodavatele by nevěsty neměly být určitě skromné, jelikož největší dojem ze svatby si většinou, co si budeme povídat, odnáší host z občerstvení.

Jistě byste neměly opomenout dokonalou manikúru. Podle Ing. Yany Vahidové, marketingové manažerky E.MI School bude letos vládnout čistý minimalismus. Trendy barvy budou tedy hlavně pastelové, bílá, krémová a obecně ty neutrálnějších tónů. Pokud jde o zdobení, tak se opět budeme držet již zmíněné minimalistické stránky – čím méně, tím lépe.

A co šaty? To nejdůležitější nakonec. “V letošní sezóně nadále pokračuje ústup princeznovských šatů a světu stále vládne boho. Mezi zajímavými prvky budou patřit např. balónové rukávy, které mohou být buď přímo součástí šatů, nebo odnímatelného pláštíku, který se objevuje ve většině nových kolekcí. Zlatavé, třpytitvé šaty – jsou možná jedny z nejodvážnějších šatů z nové kolekce, ale jsou opravdu působivé, a přesto si zachovávají jednoznačně svatební charakter. Již z loňské sezóny dále pokračuje trend jemných pudrových tónů a pro ty nachází odvahu stále více nevěst.“ – řekla majitelka svatebního salónu Maya Markéta Hartmanová.

Načerpejte inspiraci ze svatebního videa, které každý rok vytváří Make-Up Institute Prague. Institut je přední makeup školou, která poskytuje rekvalifikační i pokročilé kurzy líčení a specializuje se zejména na svatební techniky. “Zajistit si kvalitní vizážistku na svatební den je klíčové”, dodává Markéta Davidovich, majitelka Make-Up Institute Prague. “Každá žena by si měla svůj svatební den užít s kompletním servisem a grácií. Myslím si, že doba, kdy se nevěsty líčily samy, je už dávno pryč. Dnešní žena si uvědomuje, že pouze zkušená vizážistka je schopna vykouzlit na obličeji zázraky tak, aby klientka působila stále přirozeně vypadala skvěle v reálu i na fotce a videu. Profesionální makeup je o správných produktech a aplikacích” dodává Markéta. Pokud nemůžete vhodnou makeup artistku ve svém okolí najít, kontaktujte Institut, který vede profesionální agenturu pro vizážisty a je schopen Vám zprostředkovat proškolenou a certifikovanou odbornici.

Fotografie

Komentáře