TOP 5 spa procedur, které musíte vyzkoušet!

Kategorie: Relax a wellness

Mojekrasa

V dnešním hektickém světě plném stresu je potřeba myslet občas sama na sebe. Každý den byste měla strávit několik minut tou činností, která vás dělá šťastnou, například koupel, četba oblíbené knížky nebo třeba příjemně strávený večer s kamarádkou. Ano, i takovéhle maličkosti mají obrovský vliv na naši psychiku. A co si takhle jednou za čas dopřát jakousi „očistnou kůru“, věnovat se pouze sama sobě, vypnout a vnímat pouze sebe a přítomné okamžiky? Uvidíte, jak se budete cítit skvěle, znovu získáte novou energii a bude vám krásně na duši i na těle.

Jak vybrat správnou proceduru?

Nevíte-li, kterou wellness proceduru zvolit, nechte se inspirovat některým z našich tipů!

Jednou z možností, jak se skvěle uvolnit, je například při Africké xylopové koupeli. Voda obsahuje přísadu v podobě extraktu z lusků a semínek afrického stromu xylosa aethiopica, který má blahodárný účinek na naše tělo – skvěle ho čistí od škodlivin, urychluje látkovou výměnu a napomáhá při léčbě bolesti horních cest dýchacích a kloubů. Xylopová koupel je také doporučována ženám s gynekologickými a porodními obtížemi.

Potřebujete-li uvolnit ztuhlé svalstvo, vsaďte na Amma masáž! Název této procedury pochází z Japonska a znamená „uklidňovat“. Speciálními hmaty působí na akupunkturní body, které navozují rovnováhu v celém těle. Jste-li unavené z práce a potřebujete dobít baterky, je pro vás amma masáž vhodným řešením.

Další z masáží, která rozhodně stojí za vyzkoušení, je Sigoroll. Tělo však nemasíruje člověk, ale stroj, k němuž přikládáte jednotlivé části těla, které chcete promasírovat. Rozhodně se však masážní účinky nesnižují, naopak! Tkáně jsou prokrvovány a je zlepšována výživa buněk v pokožce, díky čemuž je pružnější a jemnější.

Už jste slyšely o obkladech Lavatherm? Jsou využívané při rozmanitých potížích, ať už se jedná o bolesti svalů, otoky, pohmožděniny nebo třeba o bolesti v krku. Hojně je využíván i mezi pacienty léčící se s bolestmi zad a oblíbenost si získal i u žen se silnými menstruačními bolestmi. Tyto obklady doplněné o octan sodný se přikládají buď teplé, nebo studené, v závislosti na daném problému. Účinky obkladů Lavatherm jsou známé již po několik století, takže potřebujete-li zatočit se zdravotními obtíži, zkuste je i vy!

Jsou-li vaší oblíbenou formou relaxace zábaly, pak byste měla zvážit zábal z peloidů. Peloidy jsou vzácným organickým odpadem, který je hojně využíván v kosmetickém průmyslu. Používá se v lázních během koupelí, zábalů a také ve formě obkladů. Peloidové teplo je přenášeno do těla, tím je báječně prokrvováno a navíc mu jsou dodány potřebné minerální látky. Tím se zmírní například revma, problémy se zády nebo celulitida, peloidy mohou být také skvělým doplňkem k detoxikaci organismu.

Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv proceduru, zajisté si ony chvíle, které během ní zažijete, oblíbíte natolik, že je budete chtít opakovat několikrát do roka. A proč ne? Čím víc času samy sobě věnujete, tím víc budete v pohodě. Uvidíte, že to ocení i vaše okolí!

Komentáře