Trvalá na řasy - pro a proti

Kategorie: Make-up a líčení

Mojekrasa

Ženy jsou ochotny pro snížení doby svého zkrášlování podstoupit i různé bolestivé a nebezpečné zákroky. I když slibované výsledky některých kosmetických procedur mohou být opravdu lákavé, někdy bývají spojeny i s určitým rizikem.

Trvalá na řasách může znít opravdu lákavě, měly byste perfektně vytočené řasy 24-hodin denně a nepotřebovaly byste žádné kleštičky.

Trvalá na řasy se provádí tímto způsobem: řasy jsou ošetřeny speciálním lepidlem a pak zabaleny do mini natáček. Během držení pevně zavřených očí je na vytočené řasy nanesen ondulační roztok, který se nechá účinkovat asi 5 minut. Výsledkem je „bdělý“ vzhled, který trvá po dobu dvou až tří měsíců.

Než se však necháte unést, čtěte dále

  • Oči jsou extrémně citlivé orgány a na určité chemikálie reagují odlišně, než jiné části Vašeho těla. I když chemikálie nepřijdou do přímého kontaktu s okem (jednoznačně by v průběhu procedury neměly), i tak mohou způsobit nepříjemné reakce, zvlášť pokud nosíte kontaktní čočky. Mezi tyto reakce může patřit cokoliv, od slabého podráždění po plnohodnotnou alergickou reakci, dokonce i slepotu.
  • Zatímco neupravené řasy mají životnost přibližně pět měsíců, ondulační chemikálie mohou řasy poškodit a způsobit tím, že vypadnou dříve.

Pokud se rozhodnete dát trvalé na řasy šanci, ujistěte se, že osoba provádějící Vám tuto proceduru má ukončené školení a patřičný certifikát, takovéto kurzy jsou k dispozici přes většinu kosmetologických institucí.

Které kosmetické salony ve Vašem okolí provádějí trvalou na řasy?

Vyzkoušely některé z Vás tuto proceduru? Pokud ano, sdělte nám Vaše dojmy!

Komentáře