Vyzkoušeli jsme: BB krémy, který je nejlepší?

Kategorie: Recenze produktů

Mojekrasa

V posledním roce se s BB krémy, neboli beblesh balmy nebo také blemish balmy, roztrhl pytel a tak nějaký ten svůj zázračný krém 5 v 1 nabízí každá druhá firma. Na rovinu si ale řekněme, že ne každá druhá firma ho umí skutečně vyrobit a tak si dnes posvítíme na zoubek pár vybraným krémům, které pocházejí jak z Asie, kolébky BB krémů, tak od evropských či českých výrobců.

Na úvod bychom si asi měli prozradit, co to BB krém vlastně je, i když věřím, že valná většina z vás to ví a o nějakém BB slyšela, neřku-li nějaké vyzkoušela. BB krém má pět funkcí v jednom, pokožku hydratuje a pečuje o ni, rozjasňuje ji, sjednocuje, kryje a měl by mít i ochranný faktor. To znamená, že ráno teoreticky nepotřebujete nic jiného, než je zmiňovaný BB krém, protože se vám postará jak o péči, tak o krytí a sjednocení pleti. Zní to zajímavě a lákavě, že?! Ale předem musím předeslat, že jen zlomek z těch, co jsem testovala, tohle na mé pleti skutečně dokázal. Pod ostatní bylo třeba použít hydratační krém, protože vysušovaly, některé byly naopak moc mastné a nekryly, takže bylo třeba použít korektor a pudr. Pojďme se nyní podívat na jednotlivé výrobky.

Skin 79

Začneme asijskými BB krémy a to konkrétně od světoznámé značky Skin 79, ochranný faktor těchto BB je 25.

Diamond Perfect Cover BB cream

Dokonale a přirozeně překrývá vady pleti a pihy, výborně se vstřebává a zachovává čistý a bezchybný vzhled po celý den. Diamantový prášek a ingredience ametystu, rubínu a perel rozzáří a rozjasní pleť jako šperk. Tento BB je vhodnější pro pleť mastnější a problematickou, protože opravdu dobře kryje, ale na pleti sušší by mohl působit jako maska a mně osobně také trochu vysušuje. Nicméně pěkně překrývá nedostatky jako jsou skvrny, pihy nebo tmavé kruhy pod očima.

Diamond Luminous Pearl BB cream

BB Cream dodávající pocit svěžesti a lehkosti, díky perlové složce bude pleť jasná a revitalizovaná, diamantový prášek dodá pleti zář a extrakt z kaviáru zajistí její pružnost. Štěteček umožní rovnoměrné a tenké nanesení. Tento BB krém je vhodný pro pleť zralejší a sušší, protože opravdu dobře hydratuje a rozjasňuje, skoro by se dalo říct, že toho rozjasnění je až moc, protože krém obsahuje droboučké třpytečky, které odráží světlo a tak na sluníčku se budete možná lesknout až moc. Rozhodně to není nic pro mastnou mladou pleť, ale naopak pomůže nevýrazné, šedé pleti s nerovnostmi a bez hydratace.

Diamond The Prestige BB cream

Luxusní BB Cream, který přináší úžasnou krásu z drahokamů. Trojitá funkce BB Creamu s Peptidem MX-11 a drahokamy, zajišťuje prvotřídní péči o pleť, vyhlazení vrásek a dodává pružnost a chrání proti UV záření. Výsledek je přirozený bez mastnoty. Diamantový prášek a ingredience ametystu, rubínu a perel rozzáří a rozjasní pleť jako šperk. Trojitá funkce – prvotřídní péče o pleť, vyhlazení vrásek a ochrana proti UV záření. Celková péče pro zdravou pleť – dodává živiny, udržuje pleť krásnou a vyhlazuje vrásky. Tento BB je podobného složení jako Pearl, avšak neobsahuje tolik třpytek, proto je vhodnější na denní nošení.

Hot Pink Super Plus BB cream

Celkové řešení – BB Cream s deseti účinky v jednom. Díky trojité hydrataci je tento BB Cream vhodný jako podklad i konečný make up. Výsledek je přirozený bez mastnoty a pocitu pnutí. Lehký pocit! Kontrola mazu – nemastná měkká pleť, výborná přilnavost – dokonalý make-up po dlouhou dobu. Hydratace – jemná a hladká pleť. Projasnění a vyhlazení vrásek – non-stop péče o pleť, rozjasní nudnou pleť, vyhlazuje vrásky pro mladší vzhled pleti. Tento BB je vhodný pro všechny typy pleti, jen si dejte pozor na barvu, je hodně světlý s nádechem do šeda.

VIP Gold Super Plus BB cream

Luxusní BB Cream s velkým množství složek pro výživu pleti. Udržuje pleť pružnou, hydratovanou, projasňuje ji a bojuje proti vráskám, přičemž zanechává pleť přirozenou a zářivou. Chrání před UVA a UVB zářením, extrakt z kaviáru intenzivně pečuje o pleť. Zlato, kaviár a olej z mandlí – vyživují pleť do hloubky, pleť je hladší a odolnější. Péče o strukturu pleti – představuje zdravou pleť, ingredience udržují správnou rovnováhu pleti. Vyhlazuje vrásky a projasňuje pleť – změní nudnou a nevýraznou pleť na jasnou a krásnou.. Hydratovaná pleť – přírodní složky jako je Aloe Vera, udržují pleť hydratovanou a krásnou bez pocitu mastnosti. Tento BB je vhodný pro všechny typy pleti a ačkoliv je velmi příjemný a má relativně dobré krytí, netvoří masku a vypadá velice přirozeně, opět ale pozor na barvu, je hodně světlý, až našedlý.

Missha

Signature Real Complete BB cream

Dalším výrobcem, na kterého se podíváme je firma Missha. Od této firmy jsem otestovala BB krém Signature Real Complete BB cream. Výhodou tohoto krému je fakt, že firma ho vyrábí ve třech barevných variantách a tak si vybere i pleť hodně světlá, i tmavší. Co je mi zároveň sympatické, že krém je hypoalergenní a tudíž vhodný i na opravdu velmi citlivou pleť a ačkoliv je lehoučký, má poměrně dobrou krycí schopnost. Krásně pleť prozáří a díky ochrannému faktoru 25 bojuje i proti pigmentovým skvrnám a znaménkům ze slunce. Nevypadá na pleti šedě a nezalézá do pórů ani vrásek, navíc nevysušuje. Pro mě tedy číslo jedna.

Nyní se vrhneme na české luhy a háje, zatím jsou u nás v drogeriích k dostání tři BB krémy od dvou firem, první je Garnier, který má v nabídce varinaty BB pro suchou a mastnou pleť a druhá je firma Regina. Obě firmy nabízí varianty pro pleť světlejší a tmavší.

Garnier

Co se týče Garnieru, já jsem testovala variantu pro světlou suchou pleť a musím říct, že s asijskými BB krémy to má pramálo společného. Je to moc oranžové, málo to kryje a ochranný faktor je jen 15. Na druhou stranu ale pěkně hydratuje a projasňuje pleť, až tak, že se po něm budete nejspíš dost lesknout a bude třeba použít pudr. Nicméně varianta pro mastnou pleť je prý o dost povedenější. Zkusit ho můžete, ale vězte, že obdržíte jen docela dobrý rozjasňující tónovací krém.

Regina

Co se týče firmy Regina, tak i ta se pokusila o BB, nedá se to ovšem nazvat ničím víc, než jen pokusem. Krycí schopnost tohoto krému je nula, tudíž nečekejte ani žádné sjednocení. Jediné, čeho se vám dostane je hydratace a nějaký ochranný faktor, který je těžko určit, neb výrobce ho neuvádí. Toto nemá s pravým BB krémem nic společného, protože to není ani obyčejný tónovací krém.

Pro názorné ukázky krytí, balení a odstínů, se můžete podívat na následující video

Komentáře