Vyzkoušeli jsme za vás: Tawan – to nejlepší ze světa thajských masáží

Kategorie: Recenze a testy salónů

Mojekrasa

S thajskými masážemi mám více zkušeností než s jinými. Vím, že můžou trochu bolet, ale zároveň jsou jedněmi z nejúčinnějších. Proto jsem se vydala na místo, které je thajskými masážemi proslulé – do Tawanu.

Tawan najdete na několika místech po celé České republice. Toto centrum relaxace založené na jedinečném umění thajské masáže si dává za úkol rozvinout všechny vaše smysly a pomoci vám přiblížit pravý thajský způsob odpočinku. V nabídce najdete jak klasickou thajskou masáž, tak masáže detoxikační, zeštíhlující či aromaterapeutické. Poslední zmiňovanou jsem si zvolila i já, protože si ráda spojuji zážitky s vůněmi a éterické oleje na mě mají přímo blahodárné účinky.

Prostředí Tawanu v Praze na Vyšehradě je výjimečné už lokalitou samotnou. Není nic lepšího, než si před masáží dopřát příjemnou procházku na tomto krásném místě, ze kterého přímo sálá tajemná historie. Při příchodu do samotného Tawanu se ale ihned přenesete do jiného světa…a také do jiné geografické lokality. Vše je laděno ve stylu jihovýchodní Asie a prostředí vás okamžitě pohltí svojí atmosférou.

Pokud také jako já zvolíte aromaterapeutickou masáž, můžete si hned na začátek vybrat vůni daného oleje. Z nabídky obsahující kokos, vanilku, jasmín a ylang ylang jsem si vybrala ten poslední. Jedná se o skutečně jedinečnou smyslnou, exotickou vůni květů, která vás uvede do hluboké relaxace. Oleje si můžete ještě před masáží samozřejmě vyzkoušet, abyste přesně věděli, na co máte ten den náladu.

Musím říct, že již od prvního momentu jsem obdivovala um masérky. S thajskými masážemi jsem se setkala již několikrát a pokaždé mě překvapí, kolik existuje různých stylů. Jelikož nejsem zrovna houževnatá osoba, tak jsem se obávala, aby masáž nebyla příliš intenzivní. Nemohu říct, že by mě masérka šetřila, ovšem pokud mě něco bolelo či mi to bylo nepříjemné, dalo se s ní rychle domluvit. Celý zážitek tak byl příjemný a hodina byla pryč, jako by to bylo deset minut.

Kombinace klasické thajské masáže s aroma oleji je opravdu úžasná a zapůsobí na mnoho vašich smyslů. Nejen, že z Tawanu odcházíte dokonale uvolnění a lehcí, ale zároveň vás celý následující den provází exotická vůně. Naprostým blahem je pak masáž hlavy, u které já osobně vypínám a odpočinu si snad i lépe, než ve spánku.

Pokud tedy hledáte skutečný exotický relaxační zážitek, v Tawanu se rozhodně najde pár šikovných rukou, který vám ho umožní.

Fotografie

Komentáře