Wellness procedury

Kategorie: Relax a wellness

Mojekrasa

Wellness se jedním z moderních trendů, který se postupně stal nedílnou součástí života všech, kterým záleží na tom, jak se cítí a vypadají. Jaké wellness procedury vůbec lázně nabízejí? Pár z nich Vám přiblížime..

Vodoléčebné procedury

Podvodní masáže – slouží k léčebné masáži celého těla anebo jeho části proudem vody, aplikované pomocí trysek pod vodou anebo masážní hadicí zakončenou tryskou. Při této formě masáže působí mechanické a tepelné vlivy. Vhodnou teplotou koupele i proudem vody dochází k přehřívání svalstva, což má vliv na nervové i metabolické procesy. Využívá se při nedokonalém krevním oběhu v končetinách, při ischialgiách, při spastických a slabých obrnách, při léčbě obezity.

Vířivé koupele – slouží hlavně k prokrvení horních i dolních končetin. Vířivý účinek koupele je vhodný při ošetřování stavů po úrazech, zápalech, při poruchách nervového systému. Také je ho možné využít při regeneraci organismu po nadměrné zátěži. Teplota vody je 37 °C.

Skotské střiky – používají se pro aplikaci vhodně usměrněných proudů vody na tělo pacienta. Léčivý účinek proudem vody spočívá, kromě mechanické masáže, také v možnosti okamžitého střídání účinků studené a teplé vody na povrch těla, což způsobuje podráždění a následně i vyšší prokrvení. Zároveň působí na svalstvo a reflektoricky i na centrální nervový systém, čímž přispívá k vhodnému přeladění organismu.

Šlapací koupel – střídání teplé a studené vody na dolních končetinách. Používá se při ischemické nemoci dolních končetin, při migrénach a při únavě nohou.

Lymfodrenáž

Masáž lymfatického systému, která vede k rychlejšímu odplavení únavových a odpadních látek z buněk a mezibuněčných prostor v kůži, podkoží a svalech s následnou účinnější regeneraci organismu. Výrazně se podílí na zkvalitnění vzhledu kůže, je účinná proti celulitidě, na vyhlazení jizev a vrásek. Manuální (ruční) a přístrojová (manžetová) lymfodrenáž je důležitou součástí při léčbě primárnich (vrozených) a sekundárnich (poúrazových, pozápalových a pooperačních) o­toků.

Lymfodrenáž doporučujeme při:

  • migrénach a bolestech hlavy vycházejícich z krční páteře
  • únavě a celulitidě
  • hojení jizev a vrásek
  • po operacích a úrazech (výrony, po sundání sádry po zlomeninách)
  • ostatních neurologických onemocneních, částečné ztrátě hybnosti,
  • léčbě otoků a lymfedémů
  • chronické venózní insuficiencii

Lymfodrenáž nedoporučujeme při:

  • akutních zápalech, neléčených nádorech
  • astmatu, zvýšené činnosti štítné žlázy
  • plísních a ekzémech

Komentáře