Bělení zubů je hračka, stačí používat správné pomůcky

Kategorie: Zuby

Mojekrasa

Zuby jsou během života člověka vystavovány různým činnostem a potravinám, které ovlivní jejich barvu. Ale nejen káva, čaj, limonády, kouření a jiné mohou za žluté, šedivé a hnědé odstíny zubů – svou roli hraje i věk. Chcete vypadat krásnější a nebát se rozzářeného úsměvu? Investujte do přípravků na bělení zubů, vhodné pro aplikaci i u vás doma.

Bílé zuby rychle a snadno

Pokud se vám nechce absolvovat ordinační bělení zubů, i tak si zajděte k zubaři a nechte si zuby prohlédnout od vašeho zubaře. Před domácím bělením musí dojít k odstranění zubních kazů a kamene, jelikož to způsobuje bolestivé problémy. V obchodech objevíte řadu přípravků slibujících perfektní bílé zuby, ale pozor při výběru! O výrobku získejte vždy dostatek informací a přesvědčte se, že neobsahuje látky narušující zubní sklovinu. Udržování bílých zubů vyžaduje pravidelnou péči, konkrétně čištění alespoň třikrát denně, nejlépe po každém jídle. Vyžaduje se pečlivé čištění s pomocí kvalitních kartáčků. K udržení bělosti zubů pomáhají také speciální bělící pasty a gely.

Zubní pasty s bělícími účinky

Bělící zubní pasty odstraňují skvrny na zubech a navracejí přirozenou barvu. Tyto druhy past obsahují částice perlitu či silice schopné obrušovat usazeniny na zubech. K dosažení lepší bělosti pomáhají také pasty s nízkou koncentrací karbamidu peroxidu.

Doporučit lze velmi šetrnou pastu bez obsahu SLS. Málo pěnivá bělící zubní pasta se používá dvakrát za den a po vyčištění se nevyplachuje, jenom vyplivne. O odstranění zabarvení z povrchu zubů se stará dvojitá dávka enzymů papainu a bromelainu. Barevné pigmenty ve sklovině odbarvuje bioaktivní kalcium peroxid, revitalizaci dásní zajistí vitamín E a koenzym Q10. Pro silné kuřáky je určena extreme bělící pasta s obsahem jedlé sody a s příjemnou mentolovou příchutí.

Bělící zubní pasta bez peroxidů se hodí i na citlivé zuby. Obsahem jsou fluoridy, eukalyptový olej, přírodní enzymy, výtažek z protěže alpské, vitamín E a speciální mikroperly v kapslích, rozpouštějící se během čištění v ústech. Bude dosaženo nejen odstranění zabarvení z povrchu zubu, ale také zmizí zubní plak, dásně budou zklidněné.

Další přípravky na bělení zubů:

  • bělící pásky/proužky
  • bělící zubní pudry
  • bělící pera
  • bělící sety s pryžovým aplikátorem

Speciální pásky na bělení zubů nepoužívejte v případě, že máte odhalené zubní krčky. Jednoduše se používají bělící pera, protože se z pera na zub vytlačí gel a dá se aplikovat klidně jen na jeden zub. Zubní pudry jsou plnou náhradou za pasty a není problém je používat dlouhodobě. Zubům sluší bílá, ale bělení se nehodí na zuby s citlivými krčky. Probělení zubů nebude mít dlouhou účinnost u silných kuřáků a také nebude vypadat dobře, když máte hodně plomb.

Komentáře