Jak správně pečovat o permanentní make-up obočí?

Kategorie: Obočí

Mojekrasa

Podstoupili jste permanentní make-up obočí – powder brows nebo microblading a ptáte se, co dál? Zde je několik tipů, jak se starat o permanentní make-up obočí.

1. Nedotýkejte se ošetřované oblasti: Nedotýkejte se ošetřované oblasti alespoň několik dní po zákroku, abyste snížili riziko infekce a umožnili správné usazení pigmentu.

2. Udržujte oblast čistou: Ošetřenou oblast pravidelně čistěte jemným, neparfémovaným mýdlem a vodou, abyste snížili riziko infekce. Vyhněte se používání drsných mýdel nebo jiných produktů, které by mohly podráždit pokožku.

3. Nevystavujte ošetřovanou oblast slunečnímu záření: Chraňte ošetřovanou oblast před přímým slunečním zářením a vyvarujte se používání solárií po dobu alespoň 2 týdnů po zákroku. Sluneční záření může způsobit rychlejší vyblednutí pigmentu.

4. Vyvarujte se pocení: Snažte se několik dní po zákroku vyvarovat pocení nebo vystavení ošetřované oblasti nadměrné vlhkosti, protože to může způsobit rozšíření nebo vyblednutí pigmentu.

5. Počkejte na proces hojení: Buďte trpěliví a nechte ošetřovanou oblast plně zahojit, než budete provádět jakékoli úpravy nebo další procedury. To obvykle trvá asi 2–4 týdny.

6. Následná kontrola s vaší brow/pmu stylistkou: Zúčastněte se všech následných schůzek doporučených vaším stylistou, abyste zajistili nejlepší možné výsledky a vyřešili jakékoli problémy nebo opravy, které mohou být potřeba.

Je důležité mít na paměti, že vzhled ošetřované oblasti se může v průběhu času měnit, protože kůže se přirozeně hojí a přizpůsobuje se pigmentu.

Je také důležité vybrat kvalifikovaného a zkušeného stylistu k provedení permanentního make-upu obočí, aby se snížilo riziko komplikací a zajistily se co nejlepší výsledky.

Mohlo by vás zajímat

Komentáře