Zdravé a zářivě bílé zuby nemusí být snem, ale realitou

Kategorie: Zuby

Mojekrasa

Po zdravých zubech a krásném úsměvu touží každý z nás. Abychom toho však dosáhli, musíme se svým ústům věnovat a nezanedbávat péči o chrup. Mezi ni patří samozřejmě i pravidelné návštěvy u zubaře. Ani to však často nezabrání zubním kazům a dalším potížím. S obnovením perfektního vzhledu zubů nám pak pomůže estetická stomatologie.

Krásný úsměv

Vzhled hraje roli v soukromém i pracovním životě a úsměv je jednou z věcí, která nám pomáhá utvářet dobrý dojem. Ovšem musí vypadat bezchybně. Stomatologie byla dříve brána jen jako prevence a pomoc při zubních kazech, dnes již však většině lidí jde i o estetickou stránku svého chrupu. Díky tomu se také neustále vyvíjí nové metody, jak vylepšit náš úsměv, a estetická stomatologie tak má před sebou skvělou budoucnost.

Zuby jako perličky

Jednou z nejčastěji požadovaných služeb je bělení zubů. Naše zuby získávají vlivem konzumace různých potravin, pití kávy či kouření nehezký žlutý nádech. Díky bělení však mohou být opět zářivě bílé. Bělení zubů probíhá obvykle buď pomocí laseru v ordinaci, nebo bělících látek, které si pacient aplikuje sám doma. Cena bělení zubů přitom vzhledem k efektu není nijak závratná, může začínat již kolem 4 000 Kč.

Možnosti zubních náhrad

Korunky

Velkou roli hraje celistvost chrupu bez děr po chybějících zubech. Pro vyplnění těchto mezer se používají různé zubní náhrady. Při problémech s jednotlivým zubem, kdy došlo k většímu úbytku jeho tvrdé hmoty, se nejčastěji volí zubní korunka. Cena zubní korunky se liší podle toho, zda se jedná o celokeramickou nebo metalokeramickou variantu. První z nich je vyrobena z čisté keramiky a je vzhledově hezčí. Druhá varianta je vyrobena z kombinace kovu a keramiky a jde o levnější formu náhrady zubu.

Zubní můstky

Jestliže byl zub natolik poškozen, že není schopný unést zubní korunku, nebo chybí-li zubů více vedle sebe, řeší se tento problém zubním můstkem. Zubní můstek je usazen na dvou okolních zdravých zubech a vytvoří plnohodnotnou náhradu v prázdném místě. Životnost zubních můstků usazených na zubech je zhruba 10 let, je ale třeba dodržovat správnou ústní hygienu.

Zubní implantáty

Další z možností, jak nahradit zub, je zubní implantát. Jde o titanový šroub, který se zašroubuje do čelisti, do které postupně zaroste. Na něj se pak nasadí korunka. Největší výhodou této náhrady je přirozenost, kdy pro pacienta téměř není poznat rozdíl mezi pravým a umělým zubem. Cena zubních implantátů je poněkud vyšší, ale za perfektní výsledek to stojí. Například LOUDA, zubní klinika v Brně, nabízí zhotovení implantátu již od 12 000 Kč.

Dbejte o svůj chrup a neváhejte do něj investovat. Váš dobrý pocit a sebevědomí za to stojí.

Komentáře