Jak si vybělit zuby dočista do čista?

Kategorie: Zuby

Mojekrasa

Možná si toho nevšimnete na první pohled, ale na druhý určitě. Jde o náš úsměv a náš chrup. Na zubech se bohužel odráží zub času a také náš životní styl velmi zřetelně. Chcete vědět, jak se budete moci pochlubit opět zoubky jako perličky a smát se opět bez obav?

Káva a kouření – zabiják bílého chrupu

Pijete ráda červené víno a kávu? Kouříte? Docházíte pravidelně k zubnímu lékaři a hygienistce? Je ale pravda, že i pokud se snažíte o zuby skutečně dobře starat, výsledek nemusí podle toho vypadat. Za stav našeho chrupu totiž do jisté míry mohou geny, takže i člověk, který nekouří, může mít třeba zažloutlé zuby. Pokud vás podobná „pohroma“ postihla, pak nezoufejte! Naštěstí dnes existují velmi spolehlivé metody, jak podobný zub času, genů nebo našeho špatného přístupu odstranit, a to je bělení zubů. Jaké jsou metody, jak si nechat vybělit chrup, aby opět zářil a byl opět tím filmovým „tymolínovým“?

Bělení svěřte do rukou lékaře

Od koho si můžete nechat vybělit zuby? Můžete to jednak nechat na odbornících, anebo se spolehnout na vlastní schopnosti. Zajímavé je, že bělení zubů by měl být úkon, který je svěřen pouze do rukou odborného lékaře – stomatologa, ale dnes můžete najít běžně nabídku mnoha kosmetických salónů, kde tento zákrok provádí kosmetička či jiný personál. Na jakém principu bělení zubů funguje? Předně je třeba říci, že bělení skutečně nebolí, ani není nijak extrémně nepříjemné. Musíte počítat pouze s určitým nepohodlím, ale pouze asi během hodiny, po kterou zákrok zhruba trvá. Zuby jsou vyběleny pomocí peroxidu, na který se ještě aplikuje UV záření, aby se účinky peroxidu prohloubily.

Jak bělení zubů probíhá?

Po příchodu do ordinace se usadíte do křesla a obdržíte jednorázový kartáček, kterým si máte vycídit svůj chrup. Lékař mezitím rozmíchá peroxid, který vám poté aplikuje na chrup. Ten se však neaplikuje na zuby jen tak, ale ve speciálním nástavci, který by měl perfektně kopírovat váš chrup. Jak se toho dosáhne? Ještě před aplikací obdržíte podložku z měkkého plastu, do které se musíte zakousnout. Tím vytvoříte perfektní otisk svého chrupu, do kterého lékař později vetře právě rozmíchaný peroxid, aby působil na vaše zuby. Peroxid je ve formě gelu, který se však dostane pouze k zubům, ale již ne na dásně. Působí tedy pouze tam, kde má.

Gel na podložce je vložen do vašich úst spolu s nástavcem, který ústa fixuje, takže nelze mluvit, ani nijak ústy pohybovat. Na ústa je poté zaměřeno světlo z UV lampy, které podpoří reakci. Peroxid na zubech začne působit, což je podobné procesu odbarvování vlasů. Nelze říci, že byste si asi celý proces nějak užívali, ale o příliš velký diskomfort se nejedná. Bělící gel pouze občas štípne. To, k jakému výslednému odstínu zubů se nakonec dopracujete, závisí jednak na tom, jak dlouho necháte peroxid působit, ale také na stavu vašich zubů před zákrokem.

Při nejlepší vůli totiž bělením zubů své zuby zesvětlíte maximálně o osm odstínů, takže pokud byly mimořádně zašlé, těžko čekat svítivě bílou. Bělení trvá zhruba 40 minut, opět podle toho, jakého odstínu chcete dosáhnout. A na kolik vás bělení vyjde? Pokud se chystáte do ordinace, připravte si zhruba sedm tisíc korun, ale v některých ordinacích zaplatíte až deseti tisíce. Bohužel takto bílé zuby vám nezůstanou na věky. Těšit se s nimi budete moci od půl roku do tří let.

Jak bělit doma

Pokud chcete dát přednost bělení doma, máte k dispozici několik různých produktů, ale výsledek nebude tak zářivý jako při bělení v ordinaci. Jedná se o různé pásky, pasty, nebo si můžete nechat soupravu na domácí bělení vytvořit u lékaře. Tento způsob bělení trvá poněkud déle, protože je třeba aplikátor nosit každý den několik hodin, většinou při spánku. Bělení zubů tak zabere několik dnů.

Hledáte odborníka pro bělení zubů? My Vám s hledáním pomůžeme, vyberte si některý ze salónů a ordinací!

Komentáře